42.grNews DeskΑυτό είναι το καλύτερο superyacht στον κόσμο

DAR

Αυτό είναι το καλύτερο superyacht στον κόσμο

Ιδιοκτήτης του με $175.000.000 ο Ιορδανός δισεκατομμυριούχος Ziyad Manasir

Αναμφισβήτητα η Oceanco έχει κατασκευάσει κάποια από τα πιο εντυπωσιακά και πρωτότυπα superyachts (80m+) όλων των εποχών, από την εποχή κιόλας που ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος, ιδιοκτησίας του μέχρι τον Μάρτιο του 2010, παρουσίαζε τα περίφημα Amevi (Y701), Alfa Nero (Y702), Anastasia και Vibrant Curiosity. Με τον δισεκατομμυριούχο από το Ομάν, Mohammed Al Barwani, όμως στο «τιμόνι» της, η 31 ετών πλέον εταιρεία με έδρα το Alblasserdam της Ολλανδίας έχει πραγματικά αλλάξει γαλαξία, καταφέρνοντας παράλληλα με τις τρομερές δημιουργίες της στο νερό να αυξήσει την παραγωγή της, ξεπερνώντας το όριο των 5 υπερπολυτελών superyachts τη χρονιά και μάλιστα πολύ υψηλών απαιτήσεων.
Στην πραγματικότητα, τα superyachts της Oceanco είναι «ακριβοθώρητα έργα τέχνης στο νερό», αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αγοράζονται από μεγιστάνες και κροίσους πριν ακόμα μπει η πρώτη βίδα τους και σίγουρα πριν ακόμα υπολογιστεί το τελικό κόστος της κατασκευής τους, καθώς όλες οι προσθήκες τους, είτε πρόκειται για την εσωτερική διακόσμηση είτε για τεχνικό εξοπλισμό μετρούν πολλές φορές αρκετά μηδενικά στον οριστικό λογαριασμό.

Πριν από τρία χρόνια, η Oceanco έβαλε ένα ακόμα σπουδαίο βραβείο στο τρομερό βιογραφικό της, με το World Yacht Trophy Award του ετήσιου Monaco Yacht Show να απονέμεται στο περίφημο DAR, γνωστό μέχρι πριν από λίγο καιρό ως «Project Shark». Πρόκειται για ένα πολύ εντυπωσιακό σκάφος 90 μέτρων και 3.000 τόνων, με εντελώς πρωτοποριακό στυλ εξωτερικά, σχεδιασμένο από τον βραβευμένο Luiz de Basto, ενώ το εκλεπτυσμένο εσωτερικό του σχέδιο είναι από τους Nuvolari & Lenard.
Το DAR διαθέτει έναν πραγματικά επαναστατικό σχεδιασμό αντικατοπτρίζοντας την τελευταία πρόοδο στις γυάλινες τεχνολογίες, μία κατασκευαστική τεχνοτροπία που αναμένεται να κυριαρχήσει τα επόμενα χρόνια όσο ανακαλύπτονται νέοι μέθοδοι ενίσχυσης της ανθεκτικότητας του γυαλιού.

Εξαιτίας της «αποκλειστικότητας», όσον αφορά την πώληση και την αγορά του και τις αυστηρές ρήτρες που δεν επιτρέπουν την αναλυτική του παρουσίαση, ελάχιστα είναι γνωστά για το DAR όσον αφορά τον εσωτερικό σχεδιασμό, τη διαρρύθμιση των χώρων ή τις 6 καμπίνες για τους φιλοξενουμένους του. Αυτό που όλοι γνωρίζουν από τα πρώτα του σχέδια, ως «Project Shark», είναι ότι πρόκειται για μια υπερκατασκευή η οποία στηρίζει πολλά στο ανακλαστικό γυάλινο τζάμι, προσφέροντας με τον τρόπο αυτό πανοραμική θέα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, προς την πρύμνη και βέβαια προς τη θάλασσα, αριστερά και δεξιά. Εσωτερικά, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιεί την αίσθηση της υπαίθριας διαβίωσης, δίνοντας στους καλεσμένους το πλεονέκτημα της άμεσης επαφή με το θαλάσσιο περιβάλλον. Επιπλέον, πρόκειται για μια σχετικά ελαφριά κατασκευή σε σχέση με τον όγκο του, παρά το γεγονός ότι μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα με 31 άτομα πλήρωμα, δηλαδή 43 συνολικά άτομα.

Περιττό να αναφέρουμε ότι το DAR διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα πλοήγησης, ενώ τα τελευταίας τεχνολογίας σταμπιλάιζερς του «μειώνουν σχεδόν στο μηδέν την αίσθηση του αγκυροβολίου σε ταραγμένα νερά», προσφέροντας χαλάρωση και ηρεμία στους επιβάτες του. Επιπλέον, διαθέτει ασανσέρ εσωτερικού χώρου, πισίνα, φωτισμό κάτω από το νερό που αντανακλά στους στους εσωτερικούς χώρους, ελικοδρόμιο, σάουνα και όλες τις πολυτελείς ανέσεις ενός luxury superyacht.
Αν και κανείς δεν γνωρίζει επισήμως σε ποιον ανήκει πλέον το καλύτερο superyacht στον κόσμο για το 2018, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιορδανός δισεκατομμυριούχος Ziyad Manasir, ιδιοκτήτης μίας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Ρωσίας, της Stroygazconsulting, είναι εκείνος που απολαμβάνει πλέον τις υπερπολυτελείς ανέσεις του DAR με γνωρίζοντες να αναφέρουν πως έδωσε κοντά στα 175.000.000 δολάρια.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

SHARE
MORE NEWS DESK