42.grNews DeskThe Black Swan

Σχεδιασμένο από τον Timur Bozca

The Black Swan

Το κόστος του υπολογίζεται γύρω στα δέκα εκατομμύρια δολάρια

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα υπερσύγχρονα σκάφη προορίζονται για να τραβάνε τη προσοχή.

Από τα εκπληκτικά κατασκευασμένα πλοία της Zaha Hadid τα “σκάφη-καταρράκτες”, αυτά τα τεράστια πλωτά σκάφη γίνονται όλο και πιο υπέροχα στο σχεδιασμό.

Και η ιδέα superyacht, από τον σχεδιαστή Timur Bozca, δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ονομάστηκε The Black Swan για το μαύρο εξωτερικό του και την κομψή αισθητική του, ενώ η εντυπωσιακή δομή του είναι η απόδειξη της δύναμης της απλότητας.

Σύμφωνα με τον Bozca, ο οποίος μοιράζει το χρόνο του μεταξύ γραφείων στην Κωνσταντινούπολη, το Μιλάνο και το Λονδίνο, το superyacht, κατασκευάστηκε συνδέοντας «απλές γραμμές μαζί με δραματικές γωνίες και καμπύλες».

«Χρησιμοποιώντας την ισχυρή εικόνα ενός βέλους ως έμπνευσή μου, προσπάθησα να δημιουργήσω ένα αεροδυναμικό εξωτερικό που θα έδινε στο σκάφος μια ξεχωριστή εμφάνιση, βελτιώνοντας παράλληλα την απόδοση του σκάφους στο νερό», δήλωσε η Bozca.

Το διαθέτει τέσσερις κινητήρες που μπορούν να παράγουν 23.172 ίππους, φτάνοντας σε τελική ταχύτητα 32 m.p.h. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ατσάλι, το σκάφος διαθέτει μια εκπληκτική πισίνα που διοχετεύει προς την πρύμνη και φαίνεται να εξαφανίζεται στον ωκεανό.

Το Black Swan διαθέτει επίσης χώρο ηλιοθεραπείας, μπαλκόνια που είναι κρυμμένα από τη θέα και ελικοδρόμιο στον τελευταίο όροφο.

Το superyacht μπορεί να φιλοξενήσει έως 12 άτομα σε μια κύρια σουίτα και έξι ακόμη σουίτες. Το κόστος του υπολογίζεται γύρω στα δέκα εκατομμύρια δολάρια.

Photography by Timur Bozca

SHARE
MORE NEWS DESK