42.grNews Desk18 συναρπαστικά χρόνια εξαιρετικής ωρίμανσης

Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare/ Aged 18 Years

18 συναρπαστικά χρόνια εξαιρετικής ωρίμανσης

«Η δημιουργία ενός blend 18 ετών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί μαεστρία, εμπειρογνωσία, ειδικές δεξιότητες και φυσικά, τα καλύτερα σκωτσέζικα ουίσκι»

Το Johnnie Walker αποτελεί μία από τις κορυφαίες μάρκες Scotch Whiskey παγκοσμίως (ίσως και την πιο δημοφιλή), που απολαμβάνουν άνθρωποι σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από την εποχή του ιδρυτή του, John Walker, έξι γενιές εξειδικευμένων Master Blenders έχουν πρωτοπορήσει και δημιουργήσει τολμηρές νέες γεύσεις που έχουν μετατρέψει μια μικρή σκωτσέζικη επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1820, σε μια διεθνή επιχείρηση που ουίσκι που εμπορεύεται τα πιο αυθεντικά και iconic whiskeys.

Φέτος, η εταιρεία παρουσίασε δύο νέα εξειαρετικά blends που δημιουργούνται από τα καλύτερα malts των αποθεμάτων του εκλεκτού οίκου, το Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare και το Johnnie Walker Aged 18 Years. Για τη δημιουργία του πρώτου, του Blue Label Ghost and Rare, ο πολυβραβευμένος Master Blender του Johnnie Walker, Jim Beveridge, ανάμειξε 3 ουίσκι των κλειστών αποστακτηρίων με 5 σπάνια malts που προέρχονται από τα μικρά αποστακτήρια Royal Lochnagar, Clynelish, Glenkinchie, Glenlossie and Cameronbridge που συνεχίζουν να παρασκευάζουν μερικά από τα πιο ιδιαίτερα αποστάγματα. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικά απαλό Scotch ουίσκι, με τη φρουτώδη γλυκύτητα του ανανά, πλούσιες νότες φουντουκιού και μαύρης σοκολάτας και ένα διακριτικό καπνιστό φινίρισμα.

Ο Beveridge δηλώνει εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι τα ουίσκι από επιλεγμένα αποστακτήρια που δεν λειτουργούν εδώ και αρκετά χρόνια μπορούν να προσδώσουν την εξαιρετική ένταση για την οποία φημίζεται το κορυφαίο Johnnie Walker Blue Label. «Τα ουίσκι από αυτά τα εγκαταλελειμμένα αποστακτήρια είναι πλέον εξαιρετικά σπάνια. Από το απόθεμα των βαρελιών που διατηρούμε αποκλειστικά για το ξεχωριστό Johnnie Walker Blue Label, έχω επιλέξει μερικά από τα πιο πολύτιμα malts ώστε να εξερευνήσει ο κόσμος τον εξαιρετικό πλούτο που κρύβεται στο κορυφαίο ουίσκι του οίκου Walker, μέσα από μια γευστική εμπειρία. Η εξερεύνηση σπάνιων αποσταγμάτων είναι ένα πάθος που σε ακολουθεί μια ζωή. Νιώθω πολύ τυχερός που έχουμε στη διάθεση μας αποθέματα από περισσότερα από 30 αποστακτήρια διαφόρων περιοχών της Σκωτίας, από τα οποία επιλέγουμε τα ιδανικά βαρέλια για την δημιουργία του κάθε blend. Αυτό το προνόμιο μας χαρίζει έναν πλούτο γεύσεων, ετών απόσταξης και αρωματικών χαρακτήρων τον οποίο δεν μπορεί να συναγωνιστεί κανένα άλλο Scotch whiskey», καταλήγει ο φημισμένος Master Blender.

Το Johnnie Walker Aged 18 Years, παλαιότερα γνωστό ως Johnnie Walker Platinum Label, είναι ένα μείγμα επιλεγμένων ουίσκι, που χαρακτηρίζονται για το αξιοσημείωτο βάθος της γεύσης και του χαρακτήρα τους. Η νέα ονομασία καθώς και η πολυτελής συσκευασία του αποδεικνύουν ότι πρόκειται για το καλύτερο blend πολυετούς παλαίωσης που έχει δημιουργηθεί από την κορυφαία μάρκα Scotch Whiskey παγκοσμίως. Ο Jim Beveridge, δημιουργός του βραβευμένου Johnnie Walker Aged 18 Years, δηλώνει: «Τα υπέροχα malt που έχω επιλέξει για αυτό το blend έχουν ωριμάσει σε βαρέλια για τουλάχιστον 18 ψυχρούς χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για να περιμένει κανείς, αλλά αξίζει τον κόπο».

Παράλληλα, ο Guy Escolme, Brand Director του Johnnie Walker, επισήμανε: «Η δημιουργία ενός blend 18 ετών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί μαεστρία, εμπειρογνωσία, ειδικές δεξιότητες και φυσικά, τα καλύτερα σκωτσέζικα ουίσκι. Έχουμε μεγάλα αποθέματα από malts πολυετούς παλαίωσης που προσδίδουν στους blenders μας μια γκάμα γεύσεων, καθιστώντας δυνατή τη δημιουργία ενός αποστάγματος εξαιρετικής ποιότητας».

Σκέτο ή με πάγο, το Johnnie Walker Aged 18 Years απελευθερώνει πλούσια αρώματα φρούτων, βανίλιας και καπνού, ενώ νότες από φρούτα του δάσους, αρωματικά αμύγδαλα, μαύρη σοκολάτα και φλούδες εσπεριδοειδών χαρίζουν μια απαράμιλλη γευστική εμπειρία. Πυκνό, ελαιώδες και απίθανα βελούδινο στο στόμα, με διακριτικό καπνιστό τελείωμα, προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φινίρισμα γεύσης.
Ο Jim Beveridge συμπληρώνει: «Αυτό το ουίσκι χαρακτηρίζεται για το φρουτώδες αρωματικό προφίλ του και το διακριτικό άρωμα καπνού, αποτυπώνοντας ιδανικά τον κλασσικό χαρακτήρα του Johnnie Walker, ενώ επιτυγχάνει μια εξαιρετική ισορροπία μεταξύ του χαρακτήρα του αποστάγματος που προκύπτει από τα συστήματα φιλτραρίσματος και της επίδρασης των βαρελιών στο τελικό αποτέλεσμα.

Η πρόκληση με αυτό το μείγμα ήταν να δημιουργηθεί ένα απαλό αλλά ταυτόχρονα πολύπλοκο ουίσκι με ιδιαίτερη επίγευση. Ο ιδανικός τρόπος για να απελευθερώσουν τα παλαιωμένα malt ουίσκι τις γεύσεις και τα αρώματα τους είναι η επιλεκτική προσθήκη μικρών ποσοτήτων από σιτηρά που ευδοκιμούν σε πεδινές περιοχές. Έχω συνδυάσει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα ουίσκι με αξιοσημείωτη γεύση και χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένων κλασικών Speyside malt για τη γλυκύτητα και την κομψότητά τους, όπως το Cardhu, το Glen Elgin και το Auchroisk καθώς και φρουτώδη και περίπλοκα Highland Malt, όπως το Blair Athol που μου δίνουν τη δυνατότητα να εισάγω ένα τόσο διακριτικό άρωμα καπνού».

Τα ξεχωριστά Johnnie Walker Blue Label Ghost and Rare και Johnnie Walker Aged 18 Years είναι διαθέσιμα σε επιλεγμένες κάβες στην τιμή των 198€ και 66€ αντίστοιχα.

SHARE

Περισσότερα

MORE NEWS DESK