42.grMagazineΟικονομικός πανικός σε Μενεγάκη, Σκορδά, Παπαδάκη, Λιάγκα και σια

Επιστροφή στις λαικές γειτονιές

Οικονομικός πανικός σε Μενεγάκη, Σκορδά, Παπαδάκη, Λιάγκα και σια

Καυτά δάκρυα για την πολυτελή ζωή που χάνουν

Tα δάκρυά της ήταν καυτά. Οι σταγόνες που έκαναν αυλακιές στο πανέμορφο προσωπό της κυλούσαν στα στήθη της και στην συνέχεια έσταζαν πάνω στα τούβλα από τα πεντοχίλιαρα της μετεγγραφής. Ο αστικός μύθος θέλει την Ελένη Μενεγάκη να παίρνει κοντά στα 6.000.000 εκατ. ευρώ bonus για να αφήσει τον Μίνωα Κυριακού, τον ΑΝΤ1 και τις αναμνήσεις της και να κάνει νέο τηλεοπτικό ξεκίνημα στην αγκαλιά του Δημήτρη Κοντομηνά. Τότε δεν υπήρχαν οι offshore και η Ελένη δεν είχε ουδεμία εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Αλλωστε αυτά τα χρήματα τα είχε κατακτήσει με την αξία της.

Από την Ιόλη Πιερίδη

Ητο από τις πλέον ακριβοπληρωμένες σε μια εποχή που οι καναλάρχες μας ήτο τόσο χουβαρντάδες με τα λεφτά των άλλων, δηλαδή τα δικά σου οξυδερή ψηφοφόρε-τηλεθεατή. Ηταν τόσα τα εκατομμύρια που οι εγχώριες τηλεπερσόνες της Κολομβίας των Βαλκανίων έκτιζαν κρεμαστές επαύλεις στα ορεινά της Πολιτείας για να βρίσκονται κοντά στον Θεό. Με τόσα εκατομμύρια πίστευαν ότι είναι και οι ίδιοι Θεοί. Οι καναλάρχες κατασκεύαζαν είδωλα για τον λαό, ώστε οι ίδιοι να μπορούν απερίσπαστοι να κάνουν τις δουλειές τους με το παρα-Κράτος, το πελατειακό τέρας που μας οδήγησε ως εδώ.

Γύρευε πόσα σούργελα έγιναν νοματαίοι χάρη στα λεφτά που ξόδευαν οι καναλάρχες μας. Κι όταν τέλειωναν τα λεφτά έσπευδαν στις τράπεζες και ανεφοδιαζόντουσαν με νέο χρήμα, νέα τούβλα. Και από τα δανεικά και αγύριστα τάιζαν τον ναρκισσισμό των τηλεαστέρων και λοιπών τηλεπερσόνων.

Δεν ήτο μόνο η Μενεγάκη που φτιάχτηκε στην διάρκεια της μεταπολίτευσης από τα δανεικά και αγύριστα που έπαιρναν οι καναλάρχες από τις τράπεζες. Αίφνης η χώρα γέμισε με μεγαλοδημοσιογράφους και μεγαλοαναλυτές, βαριά ονόματα. Βαριά ονόματα μόνο στο πορτοφόλι γιατί με ελάχιστες εξαιρέσεις οι περισσότεροι ήταν φελλοί που επέπλεαν χάρη στη χρυσόσκονη του περιτυλίγματος την οποία επιμελούνταν τα περιοδικά που έβγαζαν επίσης οι ίδιοι καναλάρχες για να δημιουργούν είδωλα για τον λαό και οι ίδιοι απερίσπαστοι να συνεχίζουν τις δουλειές τους.

Κάτι αγράμματοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν-χάρη στο ΠΑΣΟΚ και τα θαλασσοδάνεια στους καναλάρχες-μέσα σε μια νύχτα να υποδύονται τα μεγαλοστελέχη.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ οι ετήσιες απολαβές τους. Βίλες, επαύλεις, καταθέσεις στο εξωτερικό, πολυτελή αυτοκίνητα, κολλέγια για τα εξίσου βλαχαδερά τέκνα τους.

Ολα αυτά βρήκε ο Τσίπρας. Και αντί να κάνει έναν διαγωνισμό με όρους και προυποθέσεις που θα του επέτρεπαν να ξεδοντιάσει όλον αυτόν τον συρφετό ακολούθησε μια κατσιαπλιάδικη λογική-μόνο το πορτοφόλι.

Ο Τσίπρας φώναξε τους πορτοφολάδες να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό. Τζογαδόροι και πορτοφολάδες. Και παρότι κοκορεύεται πως τους πήρε 246.000.000 εκατ. ευρώ πολύ σύντομα θα ανακαλύψει ότι θα χρειαστεί να επιστρέψει και την πρώτη δόση εάν προλάβει να τα πάρει.

Κατσιαπλιάδες εναντίον τζογαδόρων και πορτοφολάδων. Ολοι αυτοί αξίζουν στον οξυδερκή λαό. Το μόνο στο οποίο ελπίζουμε είναι ο Τσίπρας να αντέξει δυο-τρεις μήνες ώστε να τους πάρει την πρώτη δόση.

Ηδη η Μενεγάκη, η Κωνσταντίνα, ο Παπαδάκης, ο Αρναούτογλου, ο Λιάγκας, η Σκορδά ετοιμάζονται να αποχαιρετήσουν την πολυτελή ζωή που τους εξασφάλιζαν τα δανεικά κι αγύριστα των αφεντικών τους…

SHARE
MORE MAGAZINE