42.grMagazineTα ΑΠΟΚΡΥΦΑ Μυστικά του Μπάκινγχαμ

Ποιοι βρίκονται πίσω από την δολοφονία της Lady D;

Tα ΑΠΟΚΡΥΦΑ Μυστικά του Μπάκινγχαμ

Ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του Πρίγκιπα Χάρυ;

Ποιοι βρίσκονται πίσω από την δολοφονία της Lady D;  Ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του Πρίγκιπα Χάρυ; Ποια απόκρυφα μυστικά κρύβει το Μπάκινγχαμ; Το μυστήριο που επικρατεί τις τελευταίες ώρες γύρω από το παλάτι ξυπνάει μνήμες από τις πιο σκοτεινές στιγμές του, καθώς η βασίλισσα Ελισάβετ κάλεσε όλο το προσωπικό της σε έκτακτη σύσκεψη, χωρίς να ανακοινωθεί (ή να διαρρεύσει) το θέμα.

Όσοι γνωρίζουν καλά τα περί του παλατιού χαρακτηρίζουν το γεγονός «πολύ ασυνήθιστο», ειδικά γιατί η πρόσκληση έγινε αργά χθες το βράδυ, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Σήμερα αναμένονται στο Λονδίνο εργαζόμενοι της βασίλισσας σε όλη τη χώρα, από το Μπαλμόραλ της Σκωτίας μέχρι το παλάτι Γουιδνσορ, από το οποίο μόλις χθες επέστρεψε στο Μπάκινγχαμ η Ελισάβετ.

Στους εργαζόμενους πρόκειται να απευθυνθεί ο Λόρδος Τσάμπερλεν, ο πιο παλιός υπάλληλος και το δεξί χέρι της βασίλισσας, ο εξ απορρήτων Σερ Κρίστοφερ Γκέιντ.

Το περίεργο είναι, όπως σημειώνει η Daily Mail, πως ούτε οι πιο παλιοί από το προσωπικό δεν έχουν ενημερωθεί για το αντικείμενο της σύσκεψης, με τις φήμες να οργιάζουν. Εν τούτοις το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί στους εργαζόμενους πως η βασίλισσα πρόκειται να παραιτηθεί θεωρείται μάλλον απίθανο, καθώς η ίδια έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι όσο ζει θα υπηρετεί τους Βρετανούς.

Η Ελισάβετ έγινε 91 τον περασμένο μήνα, ενώ ο σύζυγός της πρίγκιπας Φίλιππος θα γίνει 96 τον Ιούνιο.

Το γεγονός και ο τρόπος που μεταδόθηκε προκάλεσε αίσθηση και πυροδότησε όργιο φημών πως επίκειται ανακοίνωση θανάτου του πρίγκιπα Φίλιππου. Δεκάδες δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία έσπευσαν έξω από το παλάτι, και περίμεναν τυχόν ανακοινώσεις στις 08:00 (10 ώρα Ελλάδας), καθώς βάσει πρωτοκόλλου, την ώρα εκείνη γίνονται οι ανακοινώσεις θανάτου μελών της βασιλικής οικογένειας. Η φημολογία που δημιουργήθηκε υποχρέωσε εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ να δηλώσει στο Associated Press ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» και πως η σύσκεψη του προσωπικού δεν αφορά την υγεία της βασίλισσας ή του Φίλιππου, αν και ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό το τι ακριβώς αφορά.

Το ζήτημα είναι ό,τι καμία έρευνα και καμία έκθεση δεν κατάφερε να αποδείξει το τι ακριβώς έγινε τα ξημερώματα της 31ης Αυγούστου στη σήρραγα Place de l’ Alma στο Παρίσι.
Η 30η Αυγούστου ήταν η τελευταία μέρα των 10ήμερων διακοπών της Πριγκίπισσας Νταϊάνα με το Ντόντι Αλ Φαγιέντ στη Γαλλική και Ιταλική Ριβιέρα. Το πρόγραμμα περιλάμβανε μετάβαση στο Παρίσι με το ιδιωτικό τζετ των Harrods (ιδιοκτησία Φαγιέντ), διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton (επίσης ιδιοκτησία των Φαγιέντ) και επιστροφή στο Λονδίνο την επόμενη μέρα. Αργά το βράδι της ίδιας μέρας, ο Χένρι Πολ, υπεύθυνος ασφαλείας του ξενοδοχείου, ενημερώνει τους σωματοφύλακες Ρις Τζόουνς και Κίραν Γουίνφιλντ ότι το ζεύγος θα αναχωρήσει για μια βόλτα στο βραδινό Παρίσι από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου με οδηγό τον ίδιο και χωρίς οχήματα συνοδείας.
Παρά τις ενστάσεις της ασφάλειας, οι τέσσερις επιβιβάζονται στο όχημα και αναχωρούν στις 12 και 20 ξημερώματα της 31ης Αυγούστου 1997. Διάφοροι παπαράτσι που βρίσκονταν στις εξόδους του ξενοδοχείου ακολουθούν τη Mercedes η οποία αναπτύσσει ταχύτητα για να τους ξεφύγει. Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, οι παπαράτσι που επιβαίνουν κυρίως σε μοτοσικλέτες μικρού και μεσαίου κυβισμού ακολουθούν το όχημα με σχετική επιτυχία και στη συνέχεια το χάνουν λίγο πριν τη είσοδο στην υπόγεια σήραγγα.


Τελικά, με ή χωρίς της εμπλοκή ενός λευκού Φίατ Ούνο, η Mercedes προσκρούει σε μια από τις κολώνες της σήραγγας. Ο οδηγός Χένρι Πολ και ο Ντόντι αλ Φαγιέντ σκοτώνονται ακαριαία, ο συνοδηγός Τρέβορ Ρις Τζόουνς τραυματίζεται σοβαρά, όπως και η Νταϊάνα που εκπνέει περίπου 2 ώρες αργότερα στο νοσοκομείο.
Τα ερωτηματικά που αφορούν στο τι ακριβώς έγινε στη σήραγγα και ποια ήταν η εμπλοκή των παπαράτσι είναι και τα πιο σημαντικά. Η παρουσία του τύπου και των παπαράτσι ήταν συνεχής σε όλη τη διάρκεια των διακοπών της Πριγκίπισσας ακόμα κατά την άφιξη (με ιδιωτικό τζετ) του ζεύγους στο Παρίσι. Αυτό επιβεβαιώνει ο Τρέβορ Ρις Τζόουνς, σε συνέντευξη του στο CNN, θεωρώντας σίγουρο ότι κάποιος έδινε πληροφορίες στους παπαράτσι. Παρόλα αυτά το διάσημο ζεύγος ήταν συνηθισμένο στην παρουσία τους και καταλήγει ότι ο Χένρι Πολ ανέπτυξε αδικαιολόγητα ταχύτητα και τελικά έχασε τον έλεγχο από λάθος.
Πως όμως έγινε αυτό δεν θυμάται ούτε ο ίδιος. Ο Ρις, ως αποτέλεσμα της πρόσκρουσης, έπαθε απώλεια μνήμης και το μόνο που θυμάται είναι διάφορα οχήματα να τους ακολουθούν μέχρι την είσοδο στη σήραγγα! Ούτε πιο πριν, ούτε πιο μετά! Βίντεο από το συμβάν δεν υπάρχουν παρά την ύπαρξη μέσων παρακολούθησης (10 και πλέον κάμερες ασφαλείας) της κυκλοφορίας στη συγκεκριμένη οδό. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την οδό ισχυρίστηκε σε όλες τις περιστάσεις ότι δεν είχε υπαλλήλους σε υπηρεσία μετά τις 11 το βράδυ και οι κάμερες δεν κατέγραφαν.
Αν υποθέσουμε ότι όλα αυτά ισχύουν τότε δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι παπαράτσι παρενοχλούσαν τη Mercedes ενώ σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους απλώς την ακολουθούσαν. Και λογικά δεν υπήρχε λόγος να παρενοχλούν από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να πάρουν φωτογραφίες μέσα στην νύχτα. Ήταν τότε ένα παράλογο παιχνίδι κυνηγητού; Και αν ναι γιατί ο οδηγός να μπει σε αυτό το παιχνίδι αφού το ζεύγος ήταν συνηθισμένο στους παπαράτσι και κάτι τέτοιο ήταν ούτως ή άλλως απαράδεκτο από πλευράς ασφάλειας; Και τελικά ποιός ήταν ο Ανρί Πολ και οδηγούσε όντως μεθυσμένος;

Ο Ανρί Πολ εργαζόταν στην ασφάλεια του Ritz και σύμφωνα με το Ρις ήταν ένας από τους οδηγούς των οχημάτων συνοδείας που παρέλαβαν τη πριγκίπισσα Νταϊάνα από το αεροδρόμιο την ίδια μέρα. Είναι καλά τεκμηριωμένο ότι είχε παρακολουθήσει τουλάχιστον ένα πρόγραμμα ασφαλούς οδήγησης της Daimler -Benz στη Γερμανία όπως επίσης ότι ήταν μέτριος οδηγός. Το δίπλωμα του το είχε πάρει κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας με «συνοπτικές διαδικασίες». Μαρτυρικές καταθέσεις γνωστών του λένε ότι ήταν απότομος και νευρικός στους χειρισμούς (χωρίς να αρέσκεται στο να επιταχύνει) και αν μπορούσε να αφήσει κάποιον άλλο να το οδηγήσει θα το έκανε με ευχαρίστηση. Σε κάθε περίπτωση η οδήγηση δεν ήταν μέσα στις βασικές του αρμοδιότητες στο ξενοδοχείο.
Κατηγορίες για την καταλληλότητα του Πολ έγιναν επανειλημμένα. Τόσο οι επίσημες έρευνες όσο και οι δύο σωματοφύλακες αποδίδουν το δυστύχημα σε επικίνδυνη οδήγηση σε κατάσταση (ήμι)μέθης. Και σε αυτό συνηγορούν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων που έδειξαν επίπεδα αλκοόλ τρεις φορές πάνω από το νόμιμο όριο. Ακόμα όμως και αν αυτό γίνει πιστευτό η ιστορία των τοξικολογικών εξετάσεων είναι αρκετά σκοτεινή.
Οι αρχικές αναλύσεις αίματος του Πολ έδειξαν όντως επίπεδα αλκοόλης τριπλάσια του ορίου αλλά αμφισβητήθηκαν από ένα Βρετανό παθολόγο που προσέλαβαν οι Φαγιέντ. Σε απάντηση οι γαλλικές αρχές έκαναν πρόσθετες αναλύσεις χρησιμοποιώντας ως δείγμα το σκληρό χιτώνα (ασπράδι) του οφθαλμού και επιβεβαίωσαν τις πρώτες μετρήσεις όπως και ίχνη αντικαταθλιπτικών. Το Νοέμβριο όμως του 2006 και ενώ οι οικογένειες των Φαγιέντ και του Πολ δεν αποδέχονταν τα ευρήματα, διάφορα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι τα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν παραποιημένα και είχαν ληφθεί από το πτώμα ενός ανθρώπου που είχε αυτοκτονήσει την ίδια χρονική περίοδο (εξού και τα αντικαταθλιπτικά). Το Δεκέμβριο του 2006 έγιναν νέες αναλύσεις DNA που επιβεβαίωσαν ότι τα δείγματα αίματος και σκληρού χιτώνα ανηκαν στον Ανρι Πολ.
Τα αποτελέσματα όμως των εργαστηριακών εξετάσεων δε συνάδουν με τις μαρτυρίες των σωματοφυλάκων, τις εικόνες από τα βίντεο ασφάλειας του Ritz και έρευνες στο σπίτι του Πολ. Και οι δύο σωματοφύλακες έχουν δηλώσει ότι δεν υπήρχε τίποτα στη συμπεριφορά του Πολ που να προδίδει ότι ήταν μεθυσμένος εκείνο το βράδι (για να καλύψουν τον εαυτό τους;), τα βίντεο τoν δείχνουν σε νηφάλια κατάσταση και στο σπίτι του δεν δεν υπήρχαν ίχνη συστηματικής κατάχρησης αλκοόλ -παρά μόνο ίχνη φυσιολογικής κατανάλωσης.
Τέλος σε ό,τι αφορά τον Ανρί Πολ, πολλά ερωτηματικά εγείρει και το γεγονός ότι ως υπεύθυνος ασφαλείας συνεργαζόταν με τις υπηρεσίες πληροφοριών της γαλλικής αστυνομίας και συγκεκριμένα τη DST. Αν και κάτι τέτοιο είναι συνήθης πρακτική για όσους εργάζονται σε πολυτελή ξενοδοχεία αρχικά τόσο οι γαλλικές όσο και οι βρετανικές αρχές είχαν αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη του Πολ με υπηρεσίες πληροφοριών.
Σύμφωνα με την κατάθεση ενός ζεύγους αυτοπτών μαρτύρων και την ανάλυση των συντριμμιών φαίνεται πως η μοιραία Μερσεντές είχε μια πρόσκρουση με ένα λευκό Fiat Uno με πινακίδες Παρισιού. Περαιτέρω οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου την ύπαρξη ενός μεγάλου σκύλου (π.χ. Λαμπραντόρ ή γερμανικός ποιμενικός) με μια κόκκινη ή πορτοκαλί μπαντάνα στο κεφάλι. Παρά όμως την εξέταση 4000 αυτοκινήτων από τις γαλλικές αρχές, αρχικά, δεν έγινε δυνατό να ταυτοποιηθεί ο οδηγός.
Οι αρχικές κατηγορίες του Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ ότι το λευκό αυτοκίνητο ήταν όχημα των μυστικών υπηρεσιών ανασκευάστηκαν αργότερα από τον ίδιο. Εν συνεχεία υποστήριξε ότι το λευκό Ούνο ανήκει σε ένα φωτογράφο με το όνομα Τζέιμς Αντανσόν που είχε τραβήξει φωτογραφίες της Νταιάνα τον Ιούλιο του 1997 μερικές εβδομάδες πριν το θάνατο της. Αυτό είναι και το πιο σκοτεινό σημείο στην ιστορία!
Οι διάφορες έρευνες έχουν επιβεβαιώσει την ύπαρξη του συγκεκριμένου προσώπου, την κατοχή εκ μέρους του ενός τέτοιου αυτοκινήτου, αλλά όχι και τη συμμετοχή του στο ατύχημα. Η οικογένεια Αντανσόν είχε όντως ένα λευκό Φίατ Ούνο με χρώμα που ταυτόσημο με το χρώμα που βρέθηκε στην Mercedes, πλην κάποιων σημείων που είχαν ξαναβαφτεί, είχε όντως ένα μεγάλο σκύλο και η γυναίκα του Τζέιμς Αντανσόν όντως του είχε αγοράσει μια κόκκινη μπαντάνα που ήταν τότε πολύ της μόδας.
Ο Αντανσόν όμως είχε ισχυρό άλλοθι για την μοιραία νύχτα. Σύμφωνα με διάφορες μαρτυρίες -κυρίως της γυναίκας και του γιου του, φέρεται ότι βρισκόταν περίπου 250 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού για τον τρύγο του Σεπτεμβρίου. Οι δύο μάρτυρες ισχυρίζονται επίσης ότι το αυτοκίνητο ήταν στο γκαράζ τους τη νύχτα της 30ης προς 31ης Αυγούστου. Και όπως έδειξαν οι έρευνες το αυτοκίνητο ήταν σε πολύ κακή κατάσταση με 370000 χιλιόμετρα, χωρίς να έχει υποστεί συντήρηση για χρόνια γαλλικές αρχές. Αν ήταν αθώος ή ένοχος φαίνεται πως δεν θα το μάθουμε ποτέ! Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, δεν έγινε ποτέ δίωξη εναντίον του Αντανσόν και ο ίδιος πήρε κάθε πιθανό μυστικό μαζί του αυτοκτονώντας το Μάιο του 2000.
Τον Οκτώβριο του 2003, η Daily Mirror δημοσίευσε ένα γράμμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα στο οποίο αναφέρονται κατά λέξη: «Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη περίοδος της ζωής μου. (Σβησμένο όνομα) σχεδιάζει ένα «ατύχημα» με το αυτοκίνητο μου, βλάβη στα φρένα και σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες για να ανοίξει ο δρόμος για τον Κάρολο να παντρευτεί». Το γράμμα -η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει αμφισβητηθεί- είχε γραφτεί 10 μήνες πριν το ατύχημα και παραδόθηκε στον Πολ Μπάρελ προφανώς για λόγους ασφάλειας.
Τυχαία πρόβλεψη; Προαίσθημα; Ή γνώση; Το σίγουρο είναι πως τη δεδομένη χρονική περίοδο η Νταϊάνα είχε αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι η ασφαλείας γύρω της εξασθενεί και έχει αρχίσει να καταγράφει τους φόβους της. Στο γράμμα μάλιστα εκτός από το πιθανό κίνητρο κατονομάζει και ποιος σχεδιάζει την υποτιθέμενη δολοφονία Αν και η εφημερίδα για νομικούς λόγους είχε σβήσει το όνομα φαίνεται πως πρόκειται είτε για τον Πρίγκιπα Κάρολο ή για το Φίλιππο. Ωστόσο το μοναδικό αποτέλεσμα που είχε η δημοσίευση του γράμματος σε συνδυασμό με την αινιγματική δήλωση της Βασίλισσας Ελισάβετ να πιέσει για τη διεξαγωγή της Επιχείρησης Πάτζετ.

O ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΧΑΡΥ

«…Ο βασιλιάς καθόταν στο θρόνο του ντυμένος με πορφύρα και ερμίνα, πάνω σ’ έναν πολύ απλό κι ωστόσο μεγαλόπρεπο θρόνο.

 Ά! Να ένας υπήκοος, φώναξε ο βασιλιάς, μόλις φάνηκε ο μικρός πρίγκιπας.

Κι ο μικρός πρίγκιπας αναρωτήθηκε:
Πως μπόρεσε να μ’ αναγνωρίσει, αφού ποτέ του δεν μ’ είχε ξαναδεί!

Δεν ήξερε πως για τους βασιλιάδες, ο κόσμος είναι πολύ απλοποιημένος.

Όλοι οι άνθρωποι είναι υπήκοοι…» (Antoine de Saint Exupery, «Ο Μικρός Πρίγκιπας»).

Από την Ιόλη Πιερίδη

Μια φορά κι έναν καιρό σε μια χώρα με πολλά ονόματα (Ηνωμένο Βασίλειο, Κοινοπολιτεία, Μ. Βρετανία, Αγγλία) ήταν ένα πριγκιπόπουλο που ζούσε τη ζωή του play-boy, κάπνιζε μαριχουάνα και έπινε αλκοόλ από τα εφηβικά του χρόνια, ξεφάντωνε σε πάρτι και για να σπάζει την ανία του φορούσε και καμιά στολή Ναζί.

Το πριγκιπόπουλο του παραμυθιού μας ζούσε στα πολυτελή παλάτια της βασιλικής του οικογένειας και όταν το παραξήλωνε τον έβαζαν για λίγες μέρες σε κάποιο “rehab” για αποκατάσταση και αποτοξίνωση.

Ο μικρούλης πρίγκιπας είχε ένα μεγάλο όνομα (που μπορεί και να μην ήταν ακριβώς δικό του επειδή υπήρχαν και κάποιες υποψίες για την καταγωγή του), αλλά ήταν περισσότερο γνωστός με το υποκοριστικό του.

Όταν γεννήθηκε τον βάφτισαν Henry Charles Albert David Mountbatten-Windsor, αλλά οι υπήκοοι τον αποκαλούσαν χαιδευτικά Harry (όπως κι εμένα).
Ο «μπαμπάς» του ήταν κι αυτός πρίγκιπας αλλά είχε την ατυχία να διαθέτει μια μάνα χαλκέντερη που δεν αποχωριζόταν το θρόνο της με τίποτε και που δεν φαινόταν να εγκαταλείπει τα εγκόσμια πριν γίνει τουλάχιστον 200 χρόνων (στα παραμύθια όλα συμβαίνουν).

Lady “Di” και Dodi

Ο μικρούλης Harry φοβόταν πολύ τη γιαγιά του και ιδιαίτερα εκείνο το σκήπτρο που κρατούσε πάντα στα χέρια της.

Ο «μπαμπάς» παντρεύτηκε μια κοινή θνητή που την αγάπησαν οι υπήκοοι πολύ καθώς ήταν μια απ’ αυτούς, όμως σκοτώθηκε σε Παρισινό τούνελ ανάμεσα σε πράκτορες του ΜΙ6 και σε παπαράτσι φωτογράφους, μαζί με τον αγαπημένο της – που δεν ήταν ο μπαμπάς του Harry – αλλά ένας πιστός του Ισλάμ που τον έλεγαν Dodi (“Do”).

Είπαν, ότι η μαμά του Harry η Lady “Di” (την δική μου την έλεγαν Λούλα), αγαπούσε τον “Do” και αν δεν πέθαινε θα έφερνε στον κόσμο αδελφάκια του Harry που μπορεί και να ήταν πιστά στο Ισλάμ, αλλά μπορεί και όχι (όπως εγώ).

Ξέχασα να σας πω ότι ο πρίγκιπας Harry ήταν 3ος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, γιατί εκτός από τον «μπαμπά» του είχε κι έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον William Arthur Philip Louis Mountbatten-Windsor (δεν είχε χαιδευτικό).

Diana και Dodi

Το αυτοτοκίνητο, μετά το ατύχημα

Οι Πρίγκιπες Harry και William

Εμάς δεν μας ενδιαφέρει και πολύ (σ’ αυτό το παραμύθι) η ζωή του William και θα παραμείνουμε (όσο γίνεται) στον Harry που στο κάτω-κάτω της γραφής είχε και κόκκινα μαλλιά (όπως ο μπαμπάς του).

Ο «μπαμπάς» του, αγαπούσε την “Di” αλλά με έναν άλλο τρόπο αγαπούσε και την Camilla (καμιά σχέση με τις συμπαθείς καμήλες του Ισλάμ), που κι αυτή αγαπούσε τον Ρωμαιο-Καθολικό άνδρα της τον Andrew Parker Bowles (καμία σχέση με τα balls) αλλά χώρισαν προς θλίψη των δυο τους παιδιών, της Laura (αγνώστου νονού) και του Tom (νονός του ήταν ο «μπαμπάς» του Harry).

Ο Κάρολος και η Καμίλα

Ασχέτως με τα παραπάνω, η δική μου νονά δεν είχε βασιλική καταγωγή και ούτε σειρά σε καμιά διαδοχή κάποιου θρόνου, είχε όμως ένα φοβερό μπαστούνι που το φοβόμουν πολύ (αυτό όφειλα ως Χάρης να το αποσαφηνίσω).

Πολύ μετά το θάνατο της “Di” ο Charles Philip Arthur George Mountbatten-Windsor (ο «μπαμπάς» του Harry), παντρεύτηκε επιτέλους την καλή του που τώρα λέγεται Camilla Rosemary Mountbatten-Windsor και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν παιδιά αφού η Camilla υπέστη πρόσφατα hysterectomy.
Η γιαγιά του Harry, η Elizabeth Alexandra Mary Windsor, (που είναι και Βασίλισσα Καναδά, Αυστραλίας, Ν. Ζηλανδίας, Τζαμάικας, Μπαρμπάντος, Μπαχάμας, Γκρενάντα, Παπούα Ν. Γουινέας, Νήσων  Σολομώντος, Τουβάλου, Αγία Λουτσία, Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων, Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Μπελίζε και Σεντ Κιτς-Νέβις), επέτρεψε τον γάμο μόλις η Camilla πάτησε τα 55 και δεν απαίτησε προίκα (ο «μπαμπάς» του Harry είναι ένα χρόνο νεότερός της).

Ο Πρίγκιπας Harry με την Chelsy Yvonne Davy

Ο κοκκινομάλλης Harry που ζούσε φρουρούμενος από ΜΙ5-ΜΙ6 (καμία σχέση ως «κοκκινομάλλης» με την έκπτωτη βασιλική οικογένεια του Max και της Tilli που ζούσαν υπό την προστασία της CIA στο γνωστό βιβλίο με τις συνομωσίες των κοκκινομάλληδων  “Still Life with Woodpecker” του

ΟJames Hewitt καο ο Πρίγκιπας Harry.

Tom Robbins), μπορεί να μην ήταν οπαδός της ομάδας Chelsea (ούτε και του Παναθηναικού όπως εγώ), αλλά ήταν ερωτευμένος με την Chelsy Yvonne Davy από την Χαράρε της Ζιμπάμπουε.

Πριν από περίπου 23 χρόνια είχε γοητευτεί από τον ταγματάρχη James Hewitt του Βρετανικού Ιππικού και μάλιστα είχε παραδεχτεί τη μοιχεία (αποποινικοποίηση ή όχι η μοιχεία είναι μοιχεία), δηλώνοντας σε συνέντευξή της (“Panorama”): «Ναι, τον λάτρευα».

Μπορεί ο θείος του Harry ο πρίγκιπας Andrew Albert Christian Edward Mountbatten-Windsor να πολέμησε ως πιλότος ελικοπτέρου στον πόλεμο των Falklands, όμως, ο κοκκινομάλλης James Hewitt (γνωστός και ως “Gentleman Jim”, αποφοίτησε από την Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst και πολέμησε στον Πόλεμο του Κόλπου ως κυβερνήτης άρματος μάχης.

Andrew Albert Christian Edward Mountbatten-Windsor

Ο “Gentleman Jim” πέρασε και κάποιες περιπέτειες με «άλλα κόλπα»

Ο “Gentleman Jim” πέρασε και κάποιες περιπέτειες με «άλλα κόλπα» και κάποτε συνελήφθη σε ένα μπαρ με κοκαίνη στην κατοχή του.

Παρά τα κόκκινα μαλλιά, την εξαιρετική ομοιότητα, τον χαρακτήρα και το ταμπεραμέντο, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο James Hewitt και ο Harry είναι δυνατόν να έχουν κάποια εξ’ αίματος συγγένεια (όπως δηλαδή έχω εγώ με τον πατέρα μου, αποδεδειγμένα πράγματα).
Άλλωστε, ο ίδιος ο “Gentleman Jim” αρνείται μετά βδελυγμίας (τι gentleman θα ήταν) ότι είναι ο πραγματικός πατέρας του πρίγκιπα, σε πείσμα της ομοιότητας, των ναρκωτικών, την Ακαδημία Sandhurst που τέλειωσαν κι οι δυό με την ίδια ειδικότητα στα τεθωρακισμένα και τα κόκκινά τους μαλλιά.
Σ’ ότι αφορά στον Πόλεμο του Κόλπου που πήρε μέρος ο αγαπημένος ταγματάρχης της “Di”, μάλλον θα πρόκειται για σατανική σύμπτωση το γεγονός ότι και ο 22χρονος πλέον Harry θέλησε να πολεμήσει στο Ιράκ.

Βέβαια, όταν ο Harry πηγαίνει στα πάρτι και στα μπαρ συνοδεύεται πάντα από τους άγρυπνους σωματοφύλακες που διαθέτουν ΜΙ5/ΜΙ6, υπηρεσίες που αναφέρονται στον παππού του Philip Mountbatten πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας (που δεν συμπαθούσε ιδιαίτερα την “Di”).

Η θητεία στο Ιράκ θα μπερδέψει τα πράγματα με την ασφάλεια καθώς ο ίδιος ο Harry θα πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια στους άνδρες του.

Απ’ την άλλη, ο Harry θα μπερδέψει τους εχθρούς Ισλαμιστές, αφού θα πάει στο Ιράκ με το όνομα “Cornet Wales” που δεν το γνωρίζουν οι κακοί Σουνίτες νοσταλγοί του αρχισατανά Σαντάμ Χουσείν, που τον κρεμάσαμε αλλά δεν ησυχάσαμε (δοξασμένο να είναι το όνομα του Προφήτη).

Είναι και εκείνοι οι Σιίτες του παράξενου Moqtada al-Sadr μ’ αυτό τον στρατό των Mahdi που θέλουν να τον κυνηγήσουν, για να μην αναφέρουμε και τον ελεεινό Ayman al-Zawahiri που τρίβει τα χέρια του χαιρέκακα.
Παρ’ όλα αυτά, ο Harry επιμένει να πάει στον πόλεμο για να διηγείται τις ιστορίες της ερήμου στην Chelsy (τρίφυλλα και τζιβάνες) και μάλιστα σε εποχή που ο αναθεματισμένος Tony αποφάσισε (μες σε καπνούς και σε βρισιές στα Μπαρμπάντος μαζί με τον Cliff) να αποσύρει στρατεύματα από το Ιράκ.
Μπορεί ο Harry να γυρίσει από το Ιράκ σώος, αβλαβής και δαφνοστεφανωμένος, αλλά μπορεί και να είναι κάπως άτυχος (όπως εγώ) και να μη συναντήσει ομόθρησκους του “Do” για να σκοτώσει, οπότε θα γυρίσει «άκαπνος» (παρά τα τρίφυλλα και τις τζιβάνες).

SHARE
MORE MAGAZINE