42.grLifestyleΤα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, το προσημειωμένο ακίνητο και οι δίκες

Τι ισχύει τελικά;

Τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, το προσημειωμένο ακίνητο και οι δίκες

Χωρίς τέλος η δικαστική διαμάχη της Έμης Λιβανίου με τον πρώην σύζυγο της...

Δύο χρόνια τώρα πολλά έχουν γραφτεί για τη μεγάλη δικαστική περιπέτεια της Έμης Λιβανίου, ή Έμης Ζησιοπούλου, όπως είναι το πατρικό της επώνυμο, με τον πρώην σύζυγό της, Αντώνη Λιβάνιο. Ένα νέο ρεπορτάζ της εφημερίδας ESPRESSO αποκαλύπτει, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η πλευρά της δημοσιογράφου-παρουσιάστριας, πως ο επιχειρηματίας και σύμβουλος πολυεθνικών επιχειρήσεων αναζητείται από την πλευρά της επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια προκειμένου να λύσουν τις οικογενειακές διαφορές τους. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εκείνος δεν δίνει ποτέ το «παρών» στο δικαστήριο, ενώ η ίδια διεκδικεί την καταβολή διατροφής για τα παιδιά της. Αυτή τη φορά στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο Αντώνης Λιβάνιος δεν εκπροσωπήθηκε ούτε καν από δικηγόρο, οπότε η αγωγή διατροφής συζητήθηκε ερήμην εναγομένου όπως αναφέρει η ESPRESSO.

«Τον αναζητούμε παρά πολύ καιρό. Είχε πάρει δάνειο 400.000 ευρώ για ένα ακίνητο, στη συνέχεια πήρε άλλα 300.000 κι έφυγε. Είχε πάρει και 600.000 ευρώ από μια ΜΚΟ και εξαφανίστηκε ο Λιβάνιος! Υπάρχουν δημοσιεύματα…» ανέφερε στο δικαστήριο ο αδελφός της Εμης Ζησιοπούλου, που ήταν μάρτυρας από την πλευρά της γνωστής δημοσιογράφου. Οπως εξήγησε στους δικαστές ο μάρτυρας, μετά το διαζύγιό της η αδελφή του αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. «Υπάρχει ένα ακίνητο, το οποίο όμως είναι προσημειωμένο. Είχε βάλει την αδελφή μου εγγυήτρια σε αυτό. Την είχε και μέλος σε εταιρία εν αγνοία της!» περιέγραψε.

Η συζήτηση στο ακροατήριο είχε προκύψει μετά την έκδοση της απόφασης 552/2015 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για αναστολή της έκδοσης οριστικής απόφασης σχετικά με τη διατροφή και όχι μόνο, «μέχρι να προσκομισθεί είτε βεβαίωση περί πραγματικής επίδοσης στον Αντώνη Λιβάνιο της από 27-8-2013 αγωγής είτε εγγράφου από το οποίο να αποδεικνύεται η διαβίβαση του εγγράφου στον εναγόμενο, καθώς και η ακριβής ημερομηνία αποστολής του από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς την Υπηρεσία Παραλαβής στη Γερμανία».

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Αντώνης Λιβάνιος είχε κατηγορηθεί για παραβίαση διατροφής, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε το 2013 η δημοσιογράφος, πρώην σύζυγός του. Η πρώην κυρία Λιβανίου ζητούσε 2.800 ευρώ για επτά μήνες, δηλαδή 19.600 ευρώ. Στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη η υπόθεση είχε πάρει αναβολή, καθώς το δικαστήριο είχε ζητήσει από την πλευρά της δημοσιογράφου να εισφέρει έγγραφα επιδόσεων, ως κρείσσονες αποδείξεις. Τότε, σύμφωνα με ρεπορτάζ της EPSRESSO, ο συνήγορός του Λιβανίου είχε αναφέρει στο δικαστήριο πως «υπάρχουν ασφαλιστικά μέτρα για διατροφή. Αυτά δεν ισχύουν πια. Την 1η Αυγούστου εκδόθηκε η απόφαση ασφαλιστικών και σε 30 μερες έπρεπε να γίνει η άσκηση της αγωγής. Δεν έγινε σε αυτή την περίπτωση. Και στο Μονομελές Δικαστήριο, όταν έγινε, ο Λιβάνιος καταδικάστηκε ερήμην. Δεν του επιδόθηκε ποτέ τίποτα. Είναι κάτοικος Γερμανίας και είναι γνωστό», τονίζοντας ότι ο πελάτης του δεν θα έπρεπε να βρίσκεται κατηγορούμενος, καθώς εκπληρώνει την υποχρέωση διατροφής προς τα τέκνα του. «Κάθε χρόνο δίνουμε 25.000 ευρώ στο Κολλέγιο. Καλύπτει τα δίδακτρα απευθείας. Την τελευταία τριετία ο κ. Λιβάνιος έχει δώσει 100.000 ευρώ. Αν το διαιρέσετε, βγαίνει 2.800 ευρώ τον μήνα. Εχουμε δώσει τα πάντα» είπε.

Η τοποθέτηση του δικηγόρου είχε προκαλέσει τότε την άμεση αντίδραση του συνηγόρου της δημοσιογράφου: «Μιλάμε για εμπαιγμό! Ο κ. Λιβάνιος δεν έχει δώσει τέσσερα χρόνια ούτε ένα ευρώ. Τον ψάχνουμε στη Φρανκφούρτη. Κάθε φορά στέλνει τον δικηγόρο του, παρακολουθεί τα πάντα και προσποιείται ότι δεν υπάρχει πουθενά. Κρύβεται πίσω από μια διεύθυνση. Δε μπορούμε να τον βρούμε, γιατί κρύβεται. Παρακολουθεί και μετά κάνει εφέσεις».

Είναι ενδεικτικός ο διάλογος που ακολούθησε:
Δικηγόρος δημοσιογράφου: Ο Λιβάνιος έχει περιουσία και τεράστια άνεση. Η μάστιγα στη χώρα μας ειναι το αφανές της περιουσίας. Το δικαστήριο έχει βγάλει διατροφή 2.800 τον μήνα. Και για να κομπορρημονεί στους φίλους του, λέει πως πληρώνει το Αμερικάνικο Κολλέγιο. Δεν δίνει τίποτα για διατροφή, υγεία. Η μάνα πρέπει να αποφασίσει πού θα πάνε τα χρήματα».
Δικηγόρος Αντώνη Λιβανίου: «Για να πάνε Μύκονο;»
Δικηγόρος δημοσιογράφου: «Τώρα, ντροπή! Υπάρχει δυνατότητα να πληρώσει και δεν το κάνει. Φυσικά και έχει κακοβουλία».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE