42.grMagazineLifestyle«Spite House»: 1.250.000$ για το «κοκαλιάρικο σπίτι» της Βοστώνης των 9,14 μέτρων

By CL Properties

«Spite House»: 1.250.000$ για το «κοκαλιάρικο σπίτι» της Βοστώνης των 9,14 μέτρων

Χτίστηκε το 1890 από δύο αδέλφια, με μεγάλη έχθρα μεταξύ τους, που κληρονόμησαν το μικρό κομμάτι γης από τον πατέρα τους

Το διαβόητο «κοκαλιάρικο σπίτι» («skinny house») της Βοστώνης που χτίστηκε σε ένα οικόπεδο 121 μέτρων εν μέσω μίας οικογενειακής διαμάχης στο τέλος του αμερικάνικου εμφυλίου, πουλήθηκε, μετά από περίπου ένα μήνα στην αγορά, για 1,25 εκατομμύρια δολάρια. Η μονοκατοικία, που έχει πλάτος και μήκος μόλις 9,14 μέτρα, με 108 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου να εκτείνονται σε τέσσερις ορόφους, βγήκε στην αγορά ακινήτων στις 10 Αυγούστου και είχε υψηλή ζήτηση, ανακοίνωσε μέσω του Facebook την Πέμπτη το γραφείο ακινήτων CL Properties.

Σύμφωνα με την ιστορία, το σπίτι, που ονομάστηκε «Spite House»΄(το σπίτι του πείσματος), χτίστηκε το 1890 από δύο αδέλφια σε μεγάλη έχθρα μεταξύ τους που κληρονόμησαν το μικρό κομμάτι γης από τον πατέρα τους. Όταν ο ένας αδελφός επέστρεψε από τον πόλεμο και ανακάλυψε ότι ο αδελφός του είχε χτίσει σπίτι στο οικόπεδο, ως εκδίκηση, πίεσε τη δική του περιουσία ανάμεσα σε άλλα δύο σπίτια προκειμένου να εμποδίσει το φως του ήλιου και τη θέα στο λιμάνι.

«Ο Shaquille O’Neal θα μπορούσε σίγουρα να αγγίξει τοίχο με τοίχο», δήλωσε στην «Washington Post» ο Travis Sachs, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της CL Properties. Αναλόγως των τετραγωνικών, ο ανέφερε ότι η τιμή πώλησης ήταν περίπου σύμφωνη με την αγορά ακινήτων της πόλης. «Στην προκυμαία του North End, έχουμε κατά μέσο όρο εδώ περίπου χίλια δολάρια τα τετραγωνικό πόδι (1,85 τ.μ.)», συμπλήρωσε. «Τελικά, το πουλήσαμε έναντι 50.000 δολαρίων πάνω από την αρχική τιμή καθώς είναι πλήρως ανακαινισμένο, έχει εξωτερικό χώρο στο πίσω μέρος και επίσης διαθέτει μία πανέμορφη ταράτσα με θέα».

Ο μεσίτης Eric Shabshelowitz δήλωσε στο «Boston Magazine» ότι στο «Spite House» αισθάνεσαι πως ο χώρος είναι πραγματικά μεγάλος, παρά τις πραγματικές διαστάσεις του. «Κάθε γωνιά χρησιμοποιείται για τη μεγιστοποίηση του χώρου», είπε, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμα και ένας μικρός χώρος κοντά στην μπροστινή πόρτα που μετατράπηκε σε ντουλάπα για τα παλτό.

Η κύρια είσοδος στο σπίτι βρίσκεται σε ένα πλάγιο δρομάκι που οδηγεί τους επισκέπτες κατευθείαν στην κουζίνα και την τραπεζαρία, μία σχεδιαστική απόφαση που εξοικονόμησε πολύ χώρο. Σήμερα, υποψήφιοι αγοραστές αλλά και τουρίστες έρχονται στην περιοχή προκειμένου να χαζέψουν το απαλό πράσινο «κοκαλιάρικο σπίτι» όχι μόνο για το μοναδικό σχεδιασμό του αλλά και για την περίεργη ιστορία του.

SHARE

Περισσότερα

MORE LIFESTYLE