42.grLifestyleΟ καλύτερος Espresso σε Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη

Από την Ιταλία στις αρχές του 20ού αιώνα

Ο καλύτερος Espresso σε Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη

Η λέξη «Espresso» προέρχεται από την ιταλική λέξη για «πιέζω-pressed out». Αυτό αναφέρεται στη μέθοδο παρασκευής του Espresso

Ο Espresso είναι ένα δημοφιλές ρόφημα καφέ που προέρχεται από την Ιταλία στις αρχές του 20ού αιώνα.

Παρασκευάζεται με την πίεση ζεστού νερού μέσα από σφιχτά συσκευασμένους κόκκους καφέ σε υψηλή πίεση περίπου 9 bar, με αποτέλεσμα ένα πλούσιο και συμπυκνωμένο σφηνάκι καφέ.

Ο Espresso παρασκευάζεται συνήθως με ένα μείγμα κόκκων καφέ, αντί για μία μόνο προέλευση, καθώς αυτό παρέχει ένα πιο σύνθετο και ισορροπημένο προφίλ γεύσης. Όλοι οι κόκκοι καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για εσπρέσο, αλλά μερικοί είναι πιο κατάλληλοι για την έντονη διαδικασία παρασκευής.

Ο Espresso δεν είναι απλώς ένα ποτό, είναι και μια επιστήμη (όχι σαν την επιστήμη της planδημίας). Η διαδικασία παρασκευής ελέγχεται αυστηρά, με ακριβείς μετρήσεις της θερμοκρασίας του νερού, της πίεσης και της δόσης του καφέ. Το προκύπτον σφηνάκι Espresso θα πρέπει να έχει ένα παχύ και κρεμώδες στρώμα αφρού που ονομάζεται κρέμα, το οποίο είναι ένα σημαντικό μέρος της υφής και της γεύσης του ποτού.

Ακολουθούν πέντε ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Espresso>

Η λέξη «Espresso» προέρχεται από την ιταλική λέξη για «πιέζω-pressed out». Αυτό αναφέρεται στη μέθοδο παρασκευής του Espresso.

Ο Espresso συχνά απολαμβάνεται με ένα μικρό ποτήρι νερό. Αυτό δεν γίνεται μόνο για να καθαρίσει τον ουρανίσκο, αλλά και για να αντισταθμίσει τις αφυδατικές επιδράσεις της καφεΐνης.

Ο Espresso σερβίρεται συνήθως σε μικρά φλιτζάνια, που ονομάζονται demitasses, τα οποία έχουν μέγεθος περίπου 2-3 ουγγιές.

Τα σφηνάκια Espresso μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βάση για μια ποικιλία ροφημάτων καφέ, όπως cappuccinos, lattes και macchiatos.
Ο Espresso έχει γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο, με καφετέριες να σερβίρουν το ποτό σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Είτε είστε έμπειρος λάτρης του Espresso είτε μόλις αρχίζετε να εξερευνάτε τον κόσμο του καφέ, υπάρχει πάντα κάτι νέο να μάθετε για αυτό το πλούσιο και πολύπλοκο ποτό. Κατανοώντας την ιστορία, την επιστήμη και τα ενδιαφέροντα στοιχεία του Espresso, μπορείτε να αποκτήσετε μια βαθύτερη εκτίμηση για την τέχνη και την τέχνη της παρασκευής του τέλειου σφηνακίου Espresso.

Που θα βρείτε το καλύτερο Espresso σε Γλυφάδα, Βούλα, Βουλιαγμένη;

Στο ξενοδοχείο Margi [Λητούς 11, ΤΚ 16671 Βουλιαγμένη] θα απολαύσετε ίσως τον κορυφαίο Espresso της στις περιοχές Γλυφάδα-Βούλα-Βουλιαγμένη.

Ακολουθεί o Εspresso της Pasticceria Cova, στην Astir Marina [Apollonos 77, Vouliagmeni 166 71]

Τρίτος, στη κατάταξή μας, ο Espresso του WeSud στη Λεωφόρο Βασιλέως Παύλου 90- ΤΚ 16673 στη πλατεία της Βούλας

 

SHARE
MORE LIFESTYLE

TOP LINE