Η αλήθεια είναι πως οι λίστες, είτε πρόκειται για εστιατόρια, είτε για τραγούδια, είτε για βιβλία, πάντα δείχνουν την τάση της αγοράς και η αξιοπιστία τους κρίνεται στο πέρασμα του χρόνου.
Μία από τις πιο πρόσφατες και με αρκετό ενδιαφέρον για τα ελληνικά δεδομένα είναι η λίστα με τα «100 κορυφαία ελληνικά εστιατόρια για το 2017» και όλες οι υποκατηγορίες της, για τις οποίες ψήφισαν 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, του lifestyle και της γαστρονομίας.
Σύμφωνα με το site της διοργάνωσης restaurant100.gr, για την ανάδειξη των κορυφαίων υπήρξε μια κριτική επιτροπή 100+ διακεκριμένων στελεχών του χώρου οι οποίοι σε διάστημα περίπου ενός μήνα «διαμόρφωσαν την power list των 100 κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας, η οποία περιλαμβάνει κορυφαίες γαστρονομικές εμπειρίες, εστιατόρια τοπικής Ελληνικής κουζίνας, summer restaurants, «κρυφά διαμάντια» αλλά και μαγαζιά που ενδείκνυνται για business lunch, romantic dinner ή για έξοδο με όλη την οικογένεια».
Μεταξύ των πιο ειδικών «Top-10», το TAMTAM.NEWS, ξεχώρισε τα «10 καλύτερα νέα εστιατόρια στην Αθήνα», την υποκατηγορία που περιέχει εκείνα που ξεκίνησαν να λειτουργούν τα τελευταία δύο-τρία χρόνια και που συνδυάζουν τέλεια την εμπειρία της γαστρονομικής απόλαυσης με την εξαιρετική ατμόσφαιρα και αισθητική και το άψογο σέρβις.
Δυστυχώς, οι περισσότερες από τις επιλογές της κριτικής επιτροπής του restaurant100.gr, αφορούν τον Νομό Αττικής και θα θέλαμε πάρα πολύ την επόμενη χρονιά ο θεσμός να αφορά και «ιδιαίτερους» χώρους εκτός του Λεκανοπεδίου. Το Tamtam.news έκανε μια γρήγορη έρευνα στο internet και βρήκε κάποια από τα πιο πρόσφατα ρεπορτάζ και αναφορές για τα εστιατόρια της συγκεκριμένης δεκάδας και σας τα παραθέτει, καθώς και τα links με τις απαραίτητες πληροφορίες.
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ
«Top 10 Newcomers»
Εστιατόρια που έχουν ανοίξει τα τελευταία δύο χρόνια
1. NOLAN ΑΘΗΝΑ
Σ’ ένα από τα αγαπημένα δρομάκια της καρδιάς του κέντρου, την οδό Βουλής, άνοιξε το 2016 το Nolan. To εστιατόριο πήρε το όνομά του από τον σκηνοθέτη Christopher Nolan, στον οποίο ο ιδιοκτήτης, Κώστας Πισσιώτης, έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Το φαγητό του Nolan είναι ειλικρινές και ανεπιτήδευτο: ο ορισμός του comfort food, αλλά με προσεγμένη αισθητική και ευγενέστατο σέρβις. Έτσι, το Nolan δίνει νέα πνοή σε μια περιοχή που βρίθει «εθνικ» κουζινών, προσφέροντας μια επιλογή που είναι πολύ πιο πρωτότυπη και ποιοτική από οτιδήποτε άλλο το περιτριγυρίζει. Ο σεφ του Nolan είναι ο ταλαντούχος Σωτήρης Κοντιζάς, που χάρη στην κατά το ήμισυ καταγωγή του από την Ιαπωνία, μυήθηκε από μικρός στις κουζίνες της Άπω Ανατολής. Ο Σωτήρης έχει δημιουργήσει μια δική του κουζίνα που δεν της λες ούτε ιαπωνική ούτε ελληνική ούτε fusion αλλά ούτε και εναλλακτική. Τη λες «Nolan»! Και αυτή είναι η επιτυχία του. Τα πιάτα που είναι πάντα προσεγμένα, ισορροπημένα και πάντα έχουν κάτι να πουν. Κάτι που θα σε κάνει, μόλις τα δοκιμάσεις, να σκεφτείς τι είναι αυτό που έφαγες και πώς μπορούν δύο πράγματα που στο φτωχό σου το μυαλό να μοιάζουν ασύνδετα, συνδυάζονται. [ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ANDRO.GR]
[Βουλής 31-33, Σύνταγμα, τηλ.: 210.3243545]
2. LA PANTERA NEGRA ΑΘΗΝΑ
Ήταν πριν 15 χρόνια περίπου όταν ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης αποφάσισε να γνωρίσει τον κόσμο των γεύσεων μέσα από ταξίδια σε διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες. Όπως η αγάπη όμως, έτσι και τα ταξίδια εκφράζουν μια απόπειρα να μετατρέψουμε το όνειρο σε πραγματικότητα. Ο Δημήτρης έχοντας ως όρια των γεύσεων του τα όρια του κόσμου και μέσα από μια πορεία που σημάδεψε τόσο τον ίδιο, όσο και το γαστρονομικό χάρτη παγκοσμίως, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια το La Pantera Negra ή αλλιώς το Μαύρο Πάνθηρα.
Ο Μαύρος Πάνθηρας σηκώνει τις αυλαίες του σε ένα θέαμα γεύσεων που το κοινό του όσο περισσότερο διαθέσιμο στην περιπέτεια είναι, τόσο μεγαλύτερη απόλαυση θα έχει. Ceviches, tiraditos, leche de pantera (γάλα πάνθηρα), αλλά και περουβιανά macerados και chilcanos, κοκτέιλ με piscos… θα γίνουν οι νέες λέξεις στο γαστρονομικό λεξικό της πόλης, γραμμένες από tattoo ink και σερβιρισμένες από τους ίδιους τους σεφ. Με ανοιχτή κουζίνα για να νιώθει το κοινό σαν το σπίτι του. Με fusion κουζίνα γεννημένη από περουβιανές Nikkei πινελιές πάνω σε ελληνικές αποχρώσεις, ο Δημήτρης Κατριβέσης μαθαίνει πλέον το κοινό του oτι ο όρος Mistura (αποσταγμα κουλτουρας παραδοσιακών γεύσεων) δεν είναι ένα απλό trend στην ιστορία της γαστρονομίας αλλά ένας θεσμός που θα μείνει. Τη φετινή σεζόν, το La Pantera Negra θα ανοίξει σε νέο, μεγαλύτερο χώρο, όπως αναφέρει η διεύθυνση του εστιατορίου στην ιστοσελίδα της.
[ΣΕ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ]
3. ZURBARAN ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Αναμφισβήτητα το Κολωνάκι έχει συνδέσει το όνομα του με τα καλά εστιατόρια και τη διασκέδαση στο κέντρο της πόλης. Πιο πρόσφατη άφιξη, το bar-restaurant Zurbaran, που στόχο έχει να μυήσει το κοινό σε κλασικές και αγαπημένες προτάσεις, αποδίδοντας ωστόσο το κλασικό με σύγχρονες μεθόδους. Ξεκινώντας από την εσωτερική διακόσμηση, το νέο εστιατόριο του Κολωνακίου, το οποίο βρίσκουμε εκεί που ήταν τα Starbucks στην Πατριάρχου Ιωακείμ, συνδυάζει το βιομηχανικό στυλ με την αστική φινέτσα. Οι αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέας Κούρκουλας, άλλωστε, θέλησαν να συνδέσουν το εστιατόριο με τον χαρακτήρα της γειτονιάς, «παντρεύοντας» στοιχεία του αστικού μύθου του Κολωνακίου με στοιχεία του μέλλοντος της.
Κλασικό είναι και το μενού του Zurbaran, με τον σεφ Ιπποκράτη Αναγνωστέλη να προτείνει διάσημα πιάτα της διεθνούς κουζίνας, όπως γλώσσα μενιέρ, σνίτσελ, καρμπονάρα, κις λορέν και πάπια κονφί, με μια σύγχρονη εκτέλεση όμως. Δίπλα του o Μπάμπης Ζιντίλης, που επιμελείται το ψωμί και τα γλυκά, ενώ το ντιζαϊνάτο bar έχει αναλάβει ο Μπέντζαμιν Καρανικόλας ετοιμάζοντας δημιουργικά cocktails. [ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ OLIVE.GR]
[Πατριάρχου Ιωακείμ 38, Κολωνάκι, τηλ. 210 7238334]
4. SUSHIMOU ΑΘΗΝΑ – ΠΛΑΚΑ
Ο Αντώνης Δρακουλαράκος μελέτησε ιαπωνικά στη Siountri School με σκοπό να πάει στο Τόκιο και να μάθει την τέχνη του σούσι. Αφού πέρασε το χοσομάκι τεστ, το κατσουραμούκι τεστ, το σασίμι τεστ και άλλες εξετάσεις ψαρικού μινιμαλισμού, επέστρεψε στην Αθήνα για να ανοίξει το δικό του sushi bar στην οδό Σκούφου. Το Sushimou, διακοσμημένο με ξύλο και οριγκάμι, έχει μόλις έντεκα σκαμπό γύρω από την μπάρα του και σερβίρει μόνο ιαπωνικό σούσι, οπότε μην περιμένετε δυτικότροπα rolls τύπου California. Θα σας φτιάξει όμως σούπα miso, hoshomaki, temaki don, madai και nigiri χρησιμοποιώντας μια μεγάλη γκάμα από ελληνικά ψάρια και θαλασσινά: Σαφρίδι, κολιός, σκουμπρί, παλαμίδα, μπαρμπούνι, αλογομούρικο αλλά και γαρίδα Κοιλάδας και ολόφρεσκη σουπιά και αχινός και γαριδάκι τύπου συμιακό από τη Χαλκίδα και βασιλικά στρείδια. Κanpyomaki ρολό με γλυκιά κολοκύθα, temaki με φύλλο σίσο και μπρικ, don με ψάρι, αβοκάντο και αγγούρι μαριναρισμένα σε σόγια πάνω σε ρύζι και ολόκληρα τραγανά φύλλα στο πλάι να φτιάξεις τα δικά σου ρολάκια, μια κουζίνα-μύηση στις πιο λεπτές νότες της γεύσης, που δεν «δυτικίζει» για να χαϊδέψει τα ελληνικά σου γούστα, φινετσάτη και λεπτεπίλεπτη. [ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ athinorama.gr]
[Σκούφου 6, Πλάκα. τηλ: 211 4078457]
5. NOLITA ΑΘΗΝΑ – ΚΗΦΙΣΙΑ
Το Nolita Athens, ένα εστιατόριο ιδιαίτερης άποψης και αισθητικής βρίσκεται στο ισόγειο του Semiramis Hotel. Η Σύγχρονη Ιταλική Κουζίνα του Chef Γιάννη Λιόκα, εμπνέεται μέσα από αυθεντικές ιταλικές συνταγές, αλλά και από υλικά, τεχνικές από όλο τον κόσμο, ενσωματώνοντας μοντέρνες πινελιές, που συνθέτουν ένα ξεχωριστό μενού, που υπακούει όμως σε βασικές αρχές της Ιταλικής κουζίνας που αγαπά την εξαιρετική πρώτη ύλη, την εποχικότητα κ.α. O γνωστός Pastry Chef Διονύσης Αλέρτας έχει αναλάβει τα γλυκά του Nolita, ακολουθώντας το στυλ της κουζίνας του εστιατορίου και δημιουργώντας ιταλικές συνταγές με σύγχρονες πινελιές.
Από το φθινόπωρο του 2017, το κεντρικό μενού του Nolita θα εμπλουτίζεται με πιάτα αφιερωμένα στις διάφορες τοπικές κουζίνες της Ιταλίας, ακολουθώντας τις πιο δημοφιλείς οινικές ζώνες της χώρας. Ο ιταλικός αμπελώνας θα αποτελέσει την πυξίδα του Σεφ Γιάννη Λιόκα, ο οποίος θα δημιουργεί ξεχωριστά πιάτα στο μενού του. Η λίστα κρασιών θα ενημερώνεται συνεχώς, με ετικέτες για άριστο food & wine pairing. Εκδηλώσεις όπως βραδιές οινογευσίας, special food & wine pairing με ιταλικά κτήματα και παραγωγούς, Guest Chefs, κ.α. θα διοργανώνονται τακτικά, προκειμένου να προσφέρουν μια ολοκληρωμένη, αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία. Το concept θα συμπληρώσουν οι διάφορες κουζίνες του κόσμου, από τις οποίες θα αντλεί την έμπνευση της η ιταλική κουζίνα του Nolita, σε ένα ταξίδι από την Ευρώπη, μέχρι την Αφρική, την Ασία και την Αμερική.
[Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά (ξενοδοχείο «Semiramis»), τηλ.: 210 6231181 – 698 087 3080]
6. ΣΕΡΣΕ ΛΑ ΦΑΜ ΑΘΗΝΑ
Η γοητεία του κλασικού παραμένει αναντικατάστατη και δεν ξεθωριάζει εύκολα, ιδιαίτερα αν μπολιαστεί με το πάθος νέων ανθρώπων που ξεδιπλώνουν τη δημιουργικότητα τους για να συνδέσουν έντεχνα τη μαγεία και τη σοφία του χθες με τη ζωντάνια και την ικμάδα του σήμερα.
Τις σκέψεις αυτές σου προκαλεί ευθύς με την πρώτη επαφή το Σερσέ λα Φαμ, ο νέος χώρος που στολίζει και αναβαθμίζει την Οδό Μητροπόλεως αποτελώντας κομμάτι της νέας μορφής της. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «καφενείο» όμως είναι πολλά περισσότερα. Έχει την οικεία αίσθηση ενός παραδοσιακού αστικού καφενείου, την ποικιλία των μεζέδων ενός ψαγμένου μεζεδοπωλείου, το σέρβις ενός εκλεπτυσμένου εστιατορίου, την ευθύτητα ενός μπιστρό και την αύρα της αστικής συνέχειας ενός από τα πιο όμορφα και ενεργειακά φορτισμένα σημεία του κέντρου της Αθήνας.
Τον πρώτο λόγο στην δημιουργία ενός μενού που θα μπορούσε να υπηρετήσει την αναζήτηση της αστικής παράδοσης είχε ο εξαιρετικός σεφ Ανδρέας Λαγός ο οποίος έχει δείξει ότι μπορεί να σεβαστεί την παράδοση και τις ποιοτικές πρώτες ύλες και να τις αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο. Κυριάρχησε η ιδέα του μικρού πιάτου με μεζέ αναβαπτισμένη στην σύγχρονη φιλοσοφία που αναζητεί τις διατροφικές ρίζες μας. Αξιοποιήθηκαν πρώτες ύλες με προέλευση και συνταγές που τονίζουν την ελληνικότητα της γεύσης. Την καθημερινή υλοποίηση του μενού στην κουζίνα ανέλαβε ο σεφ Κωνσταντίνος Τζουβάρας με αποτελέσματα που τα διαπιστώνεις με ευχαρίστηση στο κάθε πιάτο.
Το Σερσέ λα φαμ βρίσκεται εκεί για να υπηρετήσει την ιδέα μιας Αθήνας που έχει λαμπρό παρελθόν αλλά μπορεί να αναζητήσει με αξιοπιστία τα βήματα της στο μέλλον. Μπορείς να το βρεις ανοιχτό κάθε μέρα από το πρωί για καταπληκτικό ελληνικό καφέ στη χόβολη- που συνοδεύεται με Συριανό λουκούμι του Συκουτρή με παράδοση που κρατάει από το 1928- πρωινό και χειροποίητα γλυκά, το μεσημέρι για τσιμπολόγημα και το βράδυ για δείπνο που θα σε γεμίσει με γεύσεις και αρώματα Ελλάδας. [ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟ FB]
[Μητροπόλεως 46 Αθήνα, τηλ.: 210-3222020, 210-3222029]
7. ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΑΘΗΝΑ – ΚΕΝΤΡΟ
Το Τηλέμαχος Athens, εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας γράφει τη δική του ιστορία κρεατικής υπεροχής στο βάθος της στοάς της οδού Πανεπιστημίου 10. Σε ένα ιστορικό σημείο στην καρδιά της Αθήνας, σε μια νοσταλγική κλιματιζόμενη σάλα με σύγχρονη δυναμική και γοητευτικό αστικό χαρακτήρα, ένας υπέροχος κρυστάλλινος πολυέλαιος, επιβλητικοί καθρέπτες, άνετα δερμάτινα έπιπλα και ρετρό λεπτομέρειες τυλίγουν τους καλεσμένους με φιλόξενη αύρα και προσδίδουν στην κρεατοφαγία διαχρονική κομψότητα.
Η νέα εποχή του Τηλέμαχου εξελίσσει μια οικογενειακή ιστορία που ξεκίνησε στην Κηφισιά στα τέλη της δεκαετίας του 50. Τρίτη γενιά εστιατόρων, έχοντας κληρονομήσει γνώσεις κι αντλήσει διδάγματα από τον παππού και τον πατέρα, έκαναν το επόμενο βήμα δημιουργώντας εστιατόρια-σταθμούς στην εξέλιξη της ελληνικής κρεατοφαγίας με με αλλεπάλληλες βραβεύσεις στο ενεργητικό τους. Το κρέας στο Τηλέμαχος Athens πρωταγωνιστεί. To tartar κόβεται στο χέρι και οι παραδοσιακές ψησταριές, η rotisserie και ο φούρνος Josper ψήνουν κάθε κομμάτι με περισσή ακρίβεια.
Αρνί και πρόβατο, μαύρος χοίρος, μοσχάρι και βοδινό από ελληνικές φάρμες φυσικής, παραδοσιακής κτηνοτροφίας, αλλά και τρυφερό αμερικάνικο Black Angus και βελούδινη, βουτυράτη ιταλική Fassona Piemontese, κλασικές και ασυνήθιστες κοπές και σιτέματα, όλα παίζουν το ρόλο τους σε ένα πολυεπίπεδο σενάριο με έντονο ελληνικό χρώμα. Η συλλογή από ελληνικά αλλαντικά βάζει τις τελικές ψηφίδες σε ένα συναρπαστικό κρεατικό ταμπλό που καλύπτοντας όλες τις πιθανές γευστικές αποχρώσεις από το Τ-Βοne και την Picanha μέχρι το κοκορέτσι ή τον πρόβειο παστουρμά μακράς ωρίμανσης είναι δύσκολο να σε αφήσει ασυγκίνητο.
[Πανεπιστημίου (Βενιζέλου Ελευθέριου) 10, Αθήνα, τηλ.: 210.361.3300, 210.361.3301]
8. THE BIG KAHUNA ΑΘΗΝΑ – ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ
The Big Kahuna Burgers. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε μια και μοναδική εμφάνιση αστραπή, που όμως θα συζητηθεί, έρχεται να ταράξει τα νερά της burgerικής κοινότητας! Μια ιδέα που βασίζει τις ρίζες της στην επιθυμία των εμπνευστών της να ζούν ξέγνοιαστα, σαν να είναι πάντα καλοκαίρι και παράλληλα να δημιουργούν μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που πάνω απ όλα ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο με τις ανορθόδοξες συνθέσεις τους. Στόχος να φτιάξουν τα πιο exotic burgers που ένοιωσε ποτέ αυτή η πόλη!
Με τεράστια επιρροή από τα νησιά της Καραϊβικής, την Hawai, τηv Λατινική Αμερική αλλά και την Ασία και γεύσεις αποστάγματα από τους πιο εξωτικούς προορισμούς, φέρνουν στο 1ο Athens Burger Fest μερικά απ τα πιο gourmet burgers που τόλμησε κανείς να δοκιμάσει με πρώτες ύλες που θα ξαφνιάσουν και θα ικανοποιήσουν και τους πιο διστακτικούς. Ο Δημήτρης Μπαλλιάν και ο chef Στέφανος Στεφανίδης, μας δίνουν μια one off εμπειρία να ταξιδέψουμε στα νησιά των ονείρων μας, χωρίς να διανύσουμε μίλι. [ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΣΤΟ FB]
[Σαλαμίνος 42, Κεραμεικός, τηλ.: 2105244100]
9. NIKKEI ΑΘΗΝΑ – ΚΟΛΩΝΑΚΙ
Στο ιστορικό, για τα δεδομένα του entertainment, κτίριο της οδού Λεβέντη, όπου οι παλαιότεροι θυμούνται την Bora Bora ή το Romeo, οι γνωστοί στον χώρο της εστίασης Μωράκης, Μελισσάρης και Κωνσταντίνου έστησαν έναν ιδιαίτερο γαστρονομικά και αισθητικά χώρο, με φιλοσοφία αναβαθμισμένου ethnic food. Στην εμπειρία των ιδιοκτητών και το ακούραστο καθημερινό μάνατζμεντ του Γιώργου Κωνσταντίνου προσθέστε:
Την προσωπικότητα του σεφ Θάνου Στασινού, ο οποίος αντλώντας εμπειρίες και από εστιατόρια του εξωτερικού (Βαρκελώνη) προσθέτει μία μοναδική αξία στο μενού του Nikkei
Tην πραγματικά ατμοσφαιρική δουλειά του αρχιτέκτονα-διακοσμητή Πανταλούκα, που για να ολοκληρώσει την δουλειά του ταξίδεψε στο Περού, φέρνοντας μέχρι και παλιούς αργαλιούς από μία χώρα με ιδιαίτερο και αρχέγονο πολιτισμό.
Τα ιδιόμορφα cocktail που ετοιμάζει o Bar Tender Σπύρος Κερκύρας.
[Ξανθίππου 10, Πλ. Δεξαμενής, Αθήνα, τηλ.:21 0723 9366]
10. CTC ATHENS ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
O Aλέξανδρος Τσιοτίνης είναι ο σεφ και ιδιοκτήτης του CTC. Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Αλέξανδρου είναι εντυπωσιακή αφού είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα εστιατόρια στον κόσμο. Εκεί είχε την ευκαιρία να θητεύσει στο πλάι τεράστιων μορφών στο χώρο της παγκόσμιας γαστρονομίας, μεταξύ των οποίων ο Alain Passard, η Helenne Darroze, ο Eric Frechon και ο Pascal Barbot, με αυτούς να γίνονται εν τέλει «οι μεγάλοι μου δάσκαλοι» όπως ο Αλέξανδρος με σεβασμό τους χαρακτηρίζει όταν αναφέρεται σε αυτούς.
Στον Αλέξανδρο αρέσει να παρομοιάζει τη μαγειρική με τη ζωγραφική. Όντας λάτρης των χρωμάτων, παραλληλίζει ένα άδειο πιάτο με έναν λευκό καμβά ο οποίος αναμένει να γεμιστεί με ιδιοφυΐα. Για εκείνον το φαγητό μοιάζει με ένα ταξίδι. Με τις δημιουργίες του στοχεύει να προσελκύσει τους «καλεσμένους» του, όπως προτιμά να αποκαλεί τους πελάτες του CTC, σε ένα γαστριμαργικό ταξίδι όπου τα αρώματα, οι υφές και οι γεύσεις εναλλάσσονται αρμονικά και ασύστολα. Όταν τον ρωτάνε τι τον έκανε να αποφασίσει να γίνει επιχειρηματίας, απαντά με ελάχιστο δισταγμό: «ύστερα από μία μακριά και συναρπαστική διαδρομή στα εστιατόρια του κόσμου, ένιωσα την ανάγκη να βρω ένα λιμανάκι που θα είναι κατά δικό μου για να μπορώ να σερβίρω τις ιδέες μου όπως ακριβώς τις συλλαμβάνω. Το όνειρο μου για το CTC είναι αυτό να αποτελέσει το σταυροδρόμι διαφορετικών γεύσεων και τάσεων. Να γίνει το σημείο όπου το μοντέρνο συναντά το κλασικό και το σήμερα γίνεται ένα με το χτες και το αύριο».
[Ουμπλιανής 14 & Διοχάρους 27, Αθήνα, τηλ.: +302107228812]