42.grFashion BookCalvin Klein: Όταν οι ταινίες τρόμου εμπνέουν μια collection

Εβδομάδα Μόδας, Νέα Υόρκη

Calvin Klein: Όταν οι ταινίες τρόμου εμπνέουν μια collection

O δυο όψεις της Αμερικής: του αμερικανικού ονείρου και του εφιάλτη

Σκεφτείτε τι σήμαινε το όνομα Calvin Klein πριν από δυο χρόνια. Τώρα σκεφτείτε τι σημαίνει σήμερα. Ο γνωστός οίκος μόδας άλλαξε δραματικά. Και είναι στα καλύτερά του.

από τη Μυρτώ Τζώρτζου, [email protected]

O 49χρονος Βέλγος Raf Simons που βρίσκεται στο τιμόνι του διάσημου αμερικανικού οίκου Calvin Klein δεν είναι απλά ένας καλλιτεχνικός διευθυντής αλλά ένας φοβερός και τρομερός μικρός μάγος που στα χέρια του ο οίκος απέκτησε τη μοντέρνα αισθητική που του έλειπε. Το αποδεικνύει συνεχώς η δουλειά του. Το απέδειξε και χτες, 8 Σεπτεμβρίου, στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη όπου παρουσίασε μπροστά σε κοινό που τον αποθέωσε τη νέα του collection Spring/Summer 2018, μια σειρά εμπνευσμένη από γνωστές ταινίες τρόμου του Hollywood.

Τα μοντέλα περπάτησαν στην πασαρέλα υπό τους ήχους του “Εξορκιστή” και άλλων ταινιών παραπέμποντας σε γνωστές ηρωίδες και αντιήρωες από ταινίες τρόμου. Θηλυκά μοτίβα, σέξι prints με logos, χρώματα σε κίτρινο, μαύρο, κόκκινο και πορτοκαλί αλλά και υπέροχα αξεσουάρ ταξίδεψαν τους θεατές σε έναν κόσμο σκοτεινό, με φόβο και τρόμο αλλά ταυτόχρονα λαμπερό και όμορφο. Αυτός είναι ο κόσμος της Αμερικής σήμερα. Ένας κόσμος σκοτεινός, έτοιμος να εμφανίσει το χειρότερο εαυτό του και ένας κόσμος που ελπίζει και που βγαίνει στο φως.

Μια από τις πιο δυνατές στιγμές του show ήταν η για πρώτη φορά εμφάνιση στην πασαρέλα της στην Εβδομάδα Μόδας της πανέμορφης κόρης της Cindy Crawford, Kaia Gerber, η οποία έκλεισε πρόσφατα τα 16 της. Η Kaia, της οποίας η ομοιότητα με τη μητέρα της είναι παραπάνω από εμφανής, συμμετείχε στην επίδειξη φορώντας ένα μεταξωτό κίτρινο παντελόνι, ένα επίσης μεταξωτό ασπρόμαυρο πουκάμισο και ένα γαλάζιο ζιβάγκο.

SHARE

Περισσότερα

MORE FASHION BOOK