42.grFashion Book«Satan Shoes»: Σάλος με τα 666 ζευγάρια sneakers της MSCHF

Lil Nas X x MSCHF

«Satan Shoes»: Σάλος με τα 666 ζευγάρια sneakers της MSCHF

Eξι υπάλληλοι της εταιρείας εκτός από τον χρόνο τους προσέφεραν κυριολεκτικά το αίμα τους [ΕΙΚΟΝΕΣ+VIDEO]

Σάλο έχουν δημιουργήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες τα νέα ζευγάρια sneakers τροποποιημένων Nike της εταιρείας MSCHF που φέρουν τον τίτλο «Satan Shoes» («αθλητικά του Σατανά»). Μάλιστα, πρόκειται για μία σειρά που θα κυκλοφορήσει σε 666 ζευγάρια για 1.018 δολάρια το καθένα και πρωταγωνιστής της καμπάνιας είναι ο ράπερ Lil Nas X.

Για τη δημιουργία της συλλογής, έξι υπάλληλοι της MSCHF εκτός από τον χρόνο τους προσέφεραν κυριολεκτικά το αίμα τους, όπως επιβεβαίωσε ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας, ο Daniel Greenberg. Το νέο προϊόν έχει προκαλέσει ήδη σάλο στο Διαδίκτυο, καθώς κάθε ένα από τα μαύρα παπούτσια περιέχει μία σταγόνα ανθρώπινου αίματος, εγκλωβισμένη μαζί με μελάνι σε μία φυσαλίδα αέρα των Nike Air Max 97.

Στο παρελθόν, η ίδια Nike είχε μετατρέψει και πάλι (λευκά) παπούτσια της στα «αθλητικά του Ιησού» αυτή τη φορά, εγκιβωτίζοντας αγιασμό. Σε εκείνο το ζευγάρι τα κορδόνια κοσμούσε ο εσταυρωμένος Χριστός ενώ εδώ φιγουράρει αντιστοίχως η πεντάλφα.

Ο Greenberg ξεκαθάρισε ότι η Nike δεν είχε καμία συμμετοχή στην διαδικασία και λίγο αργότερα η πολυεθνική εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως δεν εγκρίνει τα συγκεκριμένα αθλητικά υποδήματα: «Δεν διατηρούμε καμία σχέση ούτε με τον Little Nas X ούτε MSCHF. Η Nike δεν σχεδίασε ούτε κυκλοφόρησε τα συγκεκριμένα παπούτσια και δεν τα εγκρίνουμε».

Η αρμόδια επιτροπή ασφαλείας εμπορίου δεν έχει προς το παρόν απαντήσει στο κατά πόσο εγείρονται νομικά ή άλλα ζητήματα από την μεταποίηση και μεταπώληση των συγκεκριμένων παπουτσιών. «Μπορούμε να κάνουμε ότι θέλουμε», δήλωνε πέρυσι ο Greenberg στο Insider. «Μπορούμε να φτιάξουμε ότι θέλουμε. Δεν μας νοιάζει».

Τα «παπούτσια του Σατανά» δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον ράπερ Lil Nas X, μετά την κυκλοφορία του βίντεοκλιπ του «Montero (Call Me by Your Name)» που έχει αναφορές στον Παράδεισο και τον «άρχοντα του σκότους». Στο τραγούδι, ο Lil Nas X, κατά κόσμον Montero Lamar Hill, εμφανίζεται να παίζει κιθάρα στην Εδέμ, όταν παρουσιάζεται στο δέντρο της Γνώσης ο Σατανάς με σώμα φιδιού, με τον οποίον αρχίζει να ερωτοτροπεί στα γρασίδια του Παραδείσου και τα βράχια της Κόλασης.

Ανάμεσα στους επικριτές των υποδημάτων με το αίμα και την πεντάλφα ήταν και η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα, Κρίστι Νόεμ, που έγραψε στο Twitter ότι ήταν λάθος να παραπληροφορούν τα παιδιά πως αυτά τα παπούτσια είναι μοναδικά. «Τι είναι πιο αποκλειστικό; Η αιώνια ψυχή τους που τους έδωσε ο Θεός». Ο Lil Nas X της απάντησε σχεδόν αμέσως «είσαι ολόκληρη κυβερνήτης και κάθεσαι εδώ και τουιτάρεις για κάτι αναθεματισμένα παπούτσια. Κάνε τη δουλειά σου!». Η Νόεμ απάντησε τότε στον ράπερ με έναν στίχο από την Βίβλο «Τι ωφελεί κάποιον να κερδίσει όλον τον κόσμο αν χάσει την ψυχή τους;».

Ο καθηγητής μάρκετινγκ του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια Stephen J. Hoch σχολίασε σκωπτικά πως ήταν «έξυπνη κίνηση» της MSCHF να φτιάξει μόνο 666 ζευγάρια. «Δεν θα τους μείνει πολύ εμπόρευμα απούλητο». «Είναι στα όρια της φάρσας, όχι ιδιαίτερα καλής. Και η τιμή είναι γελοία».

Τα «παπούτσια του Ιησού» πάντως είχαν ξεπουληθεί σχεδόν αμέσως, όπως παρατηρούν και οι NYT, και τα αθλητικά του Σατανά κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν επίσης ανάρπαστα.

SHARE

Περισσότερα

MORE FASHION BOOK