42.grNews DeskPeliva Nature & Suites: Ωδή στη luxurious πλευρά του Πηλίου

By G2lab

Peliva Nature & Suites: Ωδή στη luxurious πλευρά του Πηλίου

Τρεις μοναδικές σουίτες μέσα σε έναν παλιό κατάφυτο ελαιώνα, με μια μοναδική θέα προς τον Παγασητικό [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην εντυπωσιαστεί κανείς από το Peliva Nature & Suites του Πηλίου, κοιτώντας και μόνο τις φωτογραφίες. Πρόκειται για ένα κατάλυμα 3 μοναδικών σουιτών, της Ήρας, της Αθηνάς και της Αφροδίτης, χτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία στο νότιο τμήμα του βουνού των Κενταύρων, μέσα σε έναν παλιό κατάφυτο ελαιώνα, με μια μοναδική θέα προς τον Παγασητικό κόλπο.

Ο ανεπιτήδευτος λιτός σχεδιασμός από τους G2lab Giannis & Giorgos Efthymiadis, με έμφαση στο φυσικό τοπίο, το ακατέργαστο, το αληθινό αλλά ταυτόχρονα οικείο, διαχρονικό και φιλόξενο, με βασικό πρωταγωνιστή την ίδια τη φύση, αφήνει τον επισκέπτη να παραδοθεί στην ζεστή αρμονία μιας αυθεντικής εμπειρίας.
Το αποτύπωμα της φύσης διαπερνά το δομημένο χώρο με τα τοπικά υλικά να χρησιμοποιούνται σχεδόν στο σύνολο των κατασκευών. Οι πέτρινοι τοίχοι κατασκευασμένοι από την πέτρα του φυσικού εδάφους, οι πέργκολες και η εμφανής ξυλεία από καστανιά και λυγαριά, οι οροφές από καλαμωτή και πλεγμένες τριχιές, τα φυσικά φυτά, η ελιά, το στοιχείο του νερού, μεταφέρουν την αίσθηση της γης, τα αρώματα και τα χρώματα της φύσης με μια σύγχρονη αύρα ηρεμίας και χαλάρωσης.

Οι 3 σουίτες, Ήρα, Αθηνά και Αφροδίτη, δανείζονται τα ονόματά τους από τις 3 θεές της μυθολογίας, διεκδικώντας η καθεμιά την μοναδικότητά τους μέσα από την ομορφιά, τη δύναμη και τη σοφία της φύσης. Αν και είναι σχεδιασμένες και διαμορφωμένες με παρόμοια υλικά προσφέρουν η καθεμία μια μοναδική αίσθηση στον επισκέπτη και διατηρώντας τον δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα, τον προσκαλούν να τις επισκεφθεί και πάλι.

Αξιοποιώντας στο μέγιστο το φυσικό ανάγλυφο τα δύο κτίρια του καταλύματος ανοίγονται στην θέα. Η είσοδος στο πίσω τμήμα ακολουθώντας την εξωτερική σκάλα, δίνει την αίσθηση ότι κανείς βυθίζεται ανάμεσα σε δύο τοίχους, κατασκευασμένους από τα βασικά υλικά, πέτρα και σκυρόδεμα, για να οδηγηθεί ξαφνικά σε ένα επίπεδο με τον ελαιώνα και τη θέα να απλώνεται δυναμικά μπροστά του. Ο κεντρικός αυτός χώρος ανάμεσα στα δύο κτίρια αποτελεί την λειτουργική και αισθητική σύνδεση σε ένα παιχνίδι εναλλαγής ιδιωτικού και κοινόχρηστου με τις αμέτρητες οπτικές φυγές να στρέφουν το βλέμμα του επισκέπτη στο απέραντο γαλάζιο και στην κυριαρχία της φύσης που ανασαίνει μπροστά του.

Τα ξεχωριστά χειροποίητα διακοσμητικά, τα ιδιαίτερα κάδρα που συνδέονται με την ονομασία του κάθε δωματίου και γενικά η έμφαση στις λεπτομέρειες δημιουργούν μια ζεστή bohemianchic ατμόσφαιρα ευεξίας, άνεσης και βαθιάς χαλάρωσης. Τα εναλλασσόμενα σημεία ενδιαφέροντος στον περιβάλλοντα χώρο σχεδιάστηκαν με τρόπο ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η εκπληκτική θέα από κάθε σημείο. Μεγάλες ανοιχτές βεράντες, ιδιωτικά καθιστικά με υδρομασάζ, άνετος χώρος υπαίθριας τραπεζαρίας και BBQ, διαμορφωμένη εστία με χώρο χαλάρωσης, ανοιχτή στην θέα πισίνα, όλα απόλυτα ενταγμένα μέσα στην φύση, προσκαλούν τον επισκέπτη να ανακαλύψει και να βιώσει την αρμονία του τοπίου μέσα από μια υψηλής ποιότητας διαμονή.

Photo Credits: instagram.com/discover_pelion.gr
Instagram: @lena_xrist_ & @esopos

SHARE
MORE NEWS DESK