Είναι αλήθεια ότι το sushi και τα είδη του δεν αποτελούν μόνο πεντανόστιμα εδέσματα της γιαπωνέζικης κουζίνας και παράδοσης αλλά ο τρόπος παρασκευής τους είναι μια αξιοθαύμαστη γαστρονομική τέχνη με ρίζες αρκετές εκατοντάδες χρόνια πριν. Από την εποχή της διάδοσης του σε όλο τον πλανήτη, η τέχνη του sushi συνεχίζει να εξελίσσεται αναζητώντας νέες οδούς προσέγγισης μεγαλύτερου κοινού, ακόμα και στον τομέα της παρουσίασης ενός πιάτου, μίας νέας παραλλαγής.
Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελουν οι θαυμαστές δημιουργίες ενός πραγματικού καλλιτέχνη της μαγειρικής, ο οποίος υπογράφει ως mikyoui0u στο Insragram και που σερβίρει στους πελάτες του το sashimi με έναν πιο δημιουργικό τρόπο. Θέλοντας έτσι να δείξει πως η δουλειά του είναι και το μεράκι του, δημιούργησε πιάτα από κομμάτια ψαριού που ξεπερνούν κάθε φαντασία. Δημιουργώντας άλλοτε πιάτα με σασίμι σε σχήμα νεράιδων, άλλοτε σε σχήμα πουλιών και άλλοτε επιλέγοντας πιο γεωμετρικά σχήματα, το αποτέλεσμα ενθουσιάζει. Κι αυτό γιατί ο καλλιτέχνης δεν βάζει απλά σε σωστή σειρά τα φιλετάκια ψαριού, αλλά συνδυάζει διάφορα χρώματα από το ψάρι που το πιάτο μοιάζει με έργο τέχνης. Το ταλέντο του μάλιστα τον έχει κάνει διάσημο στο Instagram καθώς έχει σχεδόν 60.000 ακόλουθους που παρακολουθούν την κάθε του δημιουργία.
Το sashimi είναι ένα πολύ δημοφιλές είδος sushi το οποίο περιλαμβάνει φέτες φρέσκων ωμών ψαριών ή άλλων θαλασσινών που τοποθετούνται όμορφα σε πιάτο σερβιρίσματος και βουτιούνται σε σόγια σως. Δε χρησιμοποιείται ρύζι για να φτιαχτεί το σασίμι, παρόλο που συνήθως σερβίρεται μαζί με άσπρο ρύζι. Οι γιαπωνέζοι το τρώνε μαζί με wasabi. Το ψάρι εκτός από πολύ φρέσκο, πρέπει να είναι θαλασσινό και όχι γλυκού νερού, ώστε να μην έχει επικίνδυνους μικρο-οργανισμούς.